Берое ще играе бараж за Европа

 

Берое загуби с 0:1 гостуването си срещу Арда в Кърджали в двубой от 32-ия кръг от Първа лига, но запази седмото си място и ще играе бараж за участие в Лигата на конференциите като гост срещу Ботев Пловдив, видя ЗАРАТА. „Зелените“ имат актив от 41 точки, като изпреварват ЦСКА 1948. „Червените“ завършиха наравно 1:1 като гости в Пловдив срещу Локомотив и имат 41 точки, но са с по-лоши показатели от Берое в директните срещи.

Двубоят започна с куриозна ситуация, като след по-малко от минута след първия съдийски сигнал се включиха пръскачките на терена в Кърджали.

В десетата минута домакините взеха аванс чрез Светослав Ковачев, който се разписа с удар от десет метра във вратата на старозагорци след асистенция на Тонислав Йорданов.

Съставът на Берое беше по-активен в последвалите действия и в 20-ата минута Бен Юсеф шутира, но Васил Симеонов се справи с удара.

В 38-ата минута Абубакар Тунгара стреля неточно от границата на наказателното поле.

Три минути след началото на второто полувреме Джонатан Перейра направи груба грешка в средата на терена и подари топката на Светослав Ковачев, който проби към наказателното поле на гостите, но не се възползва от създадената опасност.

В 56-ата минута Серкан Юсеин стреля отдалеч, но кълбото премина покрай левия страничен стълб.

Четвърт час преди края на редовното време Тунгара беше оставен съвсем сам на далечната греда и с глава засече центриране отдясно на Бен Юсеф, но Симеонов с една ръка изби топката в корнер. При последвалото центриране Петко Ганев задържа в наказателното поле Бен Юсеф и Георги Кабаков отсъди дузпа след дълга консултация с видео асистент рефера. Симеон Мечев стреля в напречната греда от бялата точка и не успя да върне гостите в мача.

В 83-ата минута Ел Мами Тетах се измъкна от защитата, но ударът му по диагонала мина покрай вратата на Берое.


image0 (9K)