Футбол

„Берое“ 2004 победи китайския „Хъбей“ в контрола

„Берое“ 2004 надигра и победи с 2:1 китайския „Хъбей“ в контролен мач, който се игра на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен. Поканата за престижната проверка дойде от Божидар Искренов, който предпочете „Берое“ да бъде включен в програмата на азиатците, по време на техния престой в Европа. Това е първо поражение за „Хъбей“, като във всички останали срещи те печелеха убедително срещу своите съперници.

„Беройци“ поведоха в резултата след активни първи минути, които притиснаха гостите от далечния изток в тяхната половина и така се стигна до наказателен удар, отсъден за нарушение срещу Емил Димитров. Красимир Тодоров изпълни и не сбърка, пращайки топката силно в долния десен ъгъл на вратаря. Минути по-късно след суматоха пред пеналта на „Хъбей“, централният защитник на „Берое“ Ибрям Хабил съобразително намери родения през 2005 г. Монир ал Бадарин, който с мощен шут от границата на наказателното поле порази за втори път вратата на азиатците.

[ad id=“263680″]

Минута преди края на първата част след грешка в отбраната се стигна до почетното попадение за китайкия тим. През второто полувреме отново по-активен бе българският отбор, който стигна до няколко положения открили се пред Ивайло Николов, Христо Костов, Йордан Желев и Станислав Петков, но до трети гол не се стигна.

След поредната изиграна международна среща, възпитаниците на Радостин Александров ще завършат сезона с лагер в началото на декември в Петрич, където ще изиграят още няколко приятелски мача и ще довършат есенния полусезон в Областната група при една година по-големите, където са едноличен лидер с пълен актив от точки.

Стефан Стефанов

Share
Published by
Стефан Стефанов

Recent Posts

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

2 минути ago

Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс

  Страхотна Светлана Каменова стъпи на върха на Европа, научи ЗАРАТА от БФ Бокс.  …

20 минути ago

„Боташ“ е готова да преразгледа енергийното споразумение

Двамата министри се обединиха за съвместно сътрудничство...

47 минути ago

Хамас показа двама заложници

Пуснаха видеозапис...

55 минути ago

Габриела Наплатанова застава начело на СЕМ

Мандатът е за 6 месеца...

57 минути ago

България и Турция продължаватдебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

60 минути ago
image0 (9K)