Берое U12 ще участва в един от най-силните турнири в света

Отборът на „Берое“ до 12 г. ще участва в един от най-силните международни турнири в света – „Izmir cup“, който ще се проведе през април тази година, научи ЗАРАТА. Участие в него са потвърдили клубове като „Байерн“ (Мюнхен), „Ювентус“ (Торино), „Порто“ (Португалиоя), „Бенфика“ (Лисабон), „Манчестър Сити“ (Англия), ПСЖ (Франция), „Челси“ (Лондон), „Аякс“ (Амстердам), „Валенсия“ (Испания), „Атлетик“ (Билбао), „Байер“ (Левркузен) и много други от най-елитните школи в света.

 

Участието на „Берое“ U12 бе осъществено с помощта и съдействието на беройската легенда Ивко Ганчев, на който клубът изказва своите благодарности!

„Izmir cup“ ще се проведе между 6 и 9 април 2023 г. Турнирът ще се проведе във формат и правила за Футбол 8. В него ще вземат участие 72 отбора, разпределени в 8 групи по 9 отбора, а за дирелтните елиминации ще се класират първите 4 отбора от всяка група. „Берое“ U12 ще бъде в група F, заедно с тимовете на „Кьолн“ (Германия), „Партизан“ (Белград), „Галатасарай“ (Турция), „Измирспор“ (Турция), „Селта“ (Виго), „Каршияка“ (Турция), „Касъмпаша“ (Турция) и „Бенфика“ (Португалия).

 

„Изключително съм щастлив, че ще имаме възможност да участваме на толкова силен турнир и се изправим срещу някои от най-силните школи в Европа. Ние, като отбор ще покажем най-доброто от себе си и се надявам, че ще оставим нашата следа в тази надпревара. За всеки един отбор е чест да бъде част от подобно международно събитие във футбола. Като единствен представител от България, ние се надяваме да покажем, че и в нашата страна има много талантливи млади играчи“, сподели треньорът на „Берое“ U12 Трифон Панев.


image0 (9K)