Бивша милионерска съпруга заработва с плетене

Бившата жена на милионера Йордан Динев – Зорница Петкова, от сутрин до вечер плете ръчно меки одеала.

Първите модели изплела за най-близките си – тримата си синове, но после решила да покаже няколко в своя бутик за сувенири в Несебър. Те много се харесали и поръчките заваляли. Тя държи да си ги прави сама, без да си наема екип, за да носят нейния почерк.

„Всичко започна един следобед през януари тази година. Бях на гости на моята приятелка рускиня Ирина и докато пиехме чай аз я попитах дали не скучае сама в България. Тя се усмихна и ми сподели за новото си хоби – плетене на ръце, без куки и обръчи. Реших и аз да се науча и да създавам различни модели“, споделя пред „Галерия“ Зорница. Още на другия ден си купила няколко цвята и се обадила на Ирина с молба да я научи да плете без куки. Бързо схванала тънкостите и винаги ще помни белия шал, който направила на следващия ден.

Така решила да зарадва средния си син с одеало, което да вземе в Австрия със себе си. След това оплела едно и за малкия си син, след което зарадвала с друг модел и големия си наследник Иван, който вече е на 20 години. Започнала да се рови в интернет, да открива нови техники и да експериментира. В момента тя изцяло се е посветила на новото си занимание. Още докато беше с олигарха Йордан Динев, тя блестеше по светските събития с маркови рокли, декорирани с нейни модели украса от камъни.

 


image0 (9K)