Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев задържан при опит на мине границата

Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев е задържан на границата при опит да напусне страната, съобщава „Марица“. Тотев тръгнал на поредната си екскурзия в чужбина, но станал жертва на пилотния проект на МВР с терминала за бърза проверка на шофьори и пътници.

Системата вади за секунди информация за неплатени глоби и фишове по Закона за движение по пътищата. Справката показала Тотев като истински колекционер на наказателни постановления. Оказало се, че неплатените глоби са за нарушения на шофьори и длъжностни лица, ползващи служебни коли на Община Пловдив. Когато нарушението е документирано с техническо средство и не е установен водачът, санкциите идват на името на отговорното лице.

В случая с общинските МПС-та това е кметът. При проверката на Тотев са връчени няколко неразплатени глоби от времето, когато е бил градоначалник. От Община Пловдив обаче реагирали съвсем колегиално и не оставили бившия кмет в беда.

Служител на администрацията се изстрелял на мига да плаща глобите. Сметките са уредени и около 17 часа се очакваше Тотев да продължи пътуването си.

blitz.bg

 


image0 (9K)