Бивш служител на разузнаването: САЩ имат непокътнати извънземни кораби

САЩ бяха призовани да разкрият доказателства за съществуването на НЛО, след като бивш служител на разузнаването заяви, че правителството притежава „непокътнати и частично непокътнати“ извънземни превозни средства.

Бившият служител на разузнаването Дейвид Груш, който ръководи анализ на необясними аномални явления (UAP) в рамките на агенция на Министерството на отбраната на САЩ, твърди, че САЩ разполагат с кораби от нечовешки произход.

Информацията за тези превозни средства се укрива незаконно от Конгреса, каза Груш пред Debrief. Той разкри, че когато е предал класифицирана информация за НЛО-то на Конгреса, е последвало отмъщение от правителствени служители. Той напусна правителството през април след 14-годишна кариера в американското разузнаване.

Джонатан Грей, настоящ служител на американското разузнаване в Националния център за въздушно и космическо разузнаване (Nasic), потвърди съществуването на „екзотични материали“ в доклада, добавяйки: „Не сме сами“.

Разкритията идват след множество достоверни наблюдения и доклади, които съживиха вниманието към извънземни кораби и потенциални посещения през последните години.

През 2021 г. Пентагонът публикува доклад за UAP (терминът е предпочитан пред НЛО от голяма част от извънземната общност) който разкри повече от 140 случая на срещи с UAP, които не могат да бъдат обяснени. Докладът бе последван и от изтичане на военни кадри, които показват очевидно необясними събития в небето, докато военноморските пилоти свидетелстват, че често са имали срещи със странни кораби край бреговете на САЩ.

В интервю с журналистите от Debrief Лесли Кийн и Ралф Блументал, които преди това разкриха съществуването на тайна програма на Пентагона, която разследва НЛО, Груш каза, че правителството на САЩ и отбранителните изпълнители са възстановявали фрагменти от нечовешки кораби, а в някои случаи цели занаят, от десетилетия.

„Ние не говорим за прозаичен произход или идентичност“, каза Груш. „Материалът включва непокътнати и частично непокътнати превозни средства.“

По думите му анализът е установил, че този материал е „с екзотичен произход“ – което означава „нечовешки интелект, независимо дали е извънземен или неизвестен произход“.

„Тази оценка се основава на морфологията на превозното средство и тестовете на науката за материалите и притежаването на уникални атомни подредби и радиологични сигнатури“, каза Груш.

Грей, който анализира необясними аномални явления в Nasic, потвърди разказа на Груш.

„Феноменът на нечовешкия интелект е реален. Не сме сами“, каза Грей. „Извличането от този вид не е ограничено до Съединените щати. Това е глобален феномен и въпреки това глобалното решение продължава да ни убягва.“

The Debrief разговаря с няколко от бившите колеги на Груш, всеки от които гарантира за неговия характер. Карл Е Нел, пенсиониран полковник от армията, каза, че Груш е „безупречен“. В преглед на представянето през 2022 г., видян от Debrief, Груш беше описан като „офицер с възможно най-силния морален компас“.

Ник Поуп, който прекара началото на 90-те години на миналия век в разследване на НЛО за британското Министерство на отбраната (МО), каза, че разказът на Груш и Грей за извънземни материали е „много важен“.

„Едно нещо е да имаш истории в конспиративните блогове, но това го издига на следващото ниво, като истински вътрешни хора излизат напред“, каза Поуп. „Когато тези хора подават официални оплаквания, те го правят с разбирането, че ако съзнателно са направили невярно изявление, подлежат на доста солидна глоба и/или затвор.Хората казват: „О, всички си измислят истории през цялото време.“ Но мисля, че е много различно да отидеш пред Конгреса или при главния инспектор на разузнавателната общност и да направиш това. Защото ще има последствия, ако се окаже, че това не е вярно.“

The Debrief съобщава, че знанията на Груш за нечовешки материали и превозни средства се основават на „обширни интервюта с високопоставени служители на разузнаването“. Той каза, че е докладвал на Конгреса за съществуването на програма за „възстановяване“ на материали от НЛО.

„Груш каза, че операциите по възстановяване на НЛО продължават на различни нива на дейност и че той познава конкретните лица, настоящи и бивши, които участват“, съобщава Debrief.

В статията на Debrief Груш не казва, че лично е виждал извънземни превозни средства, нито казва къде може да се съхраняват. Той помоли Debrief да задържи подробностите за отмъщението от страна на правителствени служители поради текущо разследване.

През юни 2021 г. в доклад на Службата на директора на националното разузнаване се казва, че от 2004 г. до 2021 г. е имало 144 срещи между военни пилоти и UAP, 80 от които са заснети от множество сензори. Само една от 144-те срещи може да бъде обяснена с „висока увереност“ – това беше голям балон.

След засилен интерес от страна на обществеността и някои американски сенатори, през юли 2022 г. Пентагонът създаде Служба за разрешаване на аномалии във всички домейни, натоварена с проследяването на UAP.

През декември миналата година службата заяви, че е получила „няколкостотин“ нови доклада, но досега няма доказателства за извънземен живот.

Публикуването на твърденията на Груш и Грей идва, след като група, която американската космическа агенция НАСА натовари с разследването на необясними аномални явления, заяви, че стигмата около докладването на срещи, а тормозът на тези, които докладват за срещи, възпрепятства работата й.

Военноморските пилоти, които през 2021 г. споделиха опита си от среща с необясними обекти, докато изпълняваха военни полети, казаха, че те и други са решили да не докладват вътрешно за срещите поради опасения, че това може да попречи на кариерата им.

„Тормозът води само до по-нататъшно заклеймяване на областта на UAP, значително възпрепятства научния прогрес и обезсърчава другите да изучават тази важна тема“, каза ръководителят на науката на НАСА, Никола Фокс, на публична среща на 31 май.

Д-р Дейвид Спергел, независимият председател на независимия изследователски екип на UAP на НАСА, каза пред Tje Guardian, че не познава Груш и не знае за твърденията му.

Министерството на отбраната не отговори веднага на искане за коментар.

В изявление говорител на НАСА каза: „Един от ключовите приоритети на НАСА е търсенето на живот другаде във Вселената, но досега НАСА не е открила никакви достоверни доказателства за извънземен живот и няма доказателства, че UAP са извънземни. Въпреки това НАСА изследва слънчевата система и извън нея, за да ни помогне да отговорим на фундаментални въпроси, включително дали сме сами във Вселената.“

Поуп каза, че в работата си по разследване на НЛО за Министерството на отбраната не е видял твърди доказателства за нечовешки плавателни съдове или материали.

„Някои от нашите случаи бяха интригуващи“, каза Поуп. „Но никъде няма космически кораб в хангар. А и да има, не са ми казали.

Все пак, каза Поуп, твърденията на Груш трябва да се разглеждат като част от нарастващия поток от информация – и надяваме се разкрития – за НЛО.

Той каза: „Това е част от по-широк пъзел. И мисля, че ако приемем, че всичко това е вярно, това ни отвежда по-близо, отколкото някога сме били преди, до самото сърце на всичко това.“

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)