Биляна Дудова и Даниел Александров стигнаха до спор за бронза на турнира по борба в Киев

Биляна Дудова и Даниел Александров стигнаха до спор за бронза на турнира по борба в Киев. И двамата записаха по две победи и загуба на полуфиналите.

Трикратната еврошампионка срази на старта в категория до 57 кг Ахмедова (Узбекистан) с технически туш 10:0, а след това и бразилката Оливера с 6:4. В следващия двубоя обаче Дудова отстъпи с 3:4 на Анастасия Нечита (Молдова), победителка от световната купа в Белград през декември, която Биляна пропусна заради заболяване от COVID-19.

Александров също регистрира две престижни победи в категория до 87 кг на класическия стил. В първата среща той тушира за 1,52 мин Тероне Стеркенбург (Нидерландия), а след това прегази с 10:1 и грузинеца Роберти Кобриашвили, европейски шампион и трети на световното през 2018-а. На полуфиналите обаче националът отстъпи на Семьон Новиков (Украйна) – 0:10. Преди това съперникът му победи и другият ни борец в категорията Тарек Абделслам с 3:11.

Така утре в тази категория шанс за отличие има и натурализираният у нас екиптянин, който продължава на репешажите. Третият ни представител тук Светослав Николов отпадна.


image0 (9K)