Бил Гейтс: Идва нов вид тероризъм и човечеството трябва да се подготви за него

Основателят на Microsoft, Бил Гейтс предупреди по време на Световния икономически форум в Давос, че идва нов вид тероризъм и човечеството трябва да е подготвено за него.

[ad id=“263680″]

Биотероризмът, който включва целенасочено разпространение на епидемии, би могъл да се превърне в сериозен проблем, заяви Гейтс, цитиран от BusinessInsider и dir.bg
Милиардерът призовава още отсега да се търсят начини за справяне с новата заплаха.“Проблемът е глобален и са необходими сериозни инвестиции“, заявява Гейтс.
Той говори за опасностите както от умишлени, така и природни епидемии. Въпросът ще бъде обсъден подробно по време на конференция в Мюнхен през февруари.

Една епидемия, естествена или причинена умишлено, може да доведе вероятно до 10 000 смъртни случая, предупреди Гейтс.
Бил Гейтс е разтревожен също от възможността една малка група терористи, използваща ядрени или биологични средства, да убие милиони.

[ad id=“225664″]

..
Фондацията „Бил и Мелинда Гейтс”, която е част от Коалиция за иновации срещу епидемиите, се фокусира върху създаването на ваксини, които могат да спрат избухването на бъдещи заболявания.
Организацията разполага с около 700 милиона долара за своята дейност, но Бил Гейтс смята, че тези средства няма да са достатъчни, за да бъдат спрени заплахите.

Гейтс апелира правителствата да се ангажират и да работят заедно, за да предотвратят биотероризма, защото това е епидемия, която „няма граници”.


image0 (9K)