Биографията „Йохан Кройф – гений и деспот“ вече и на българския пазар

Биографията на Йохан Кройф, един от най-великите футболисти в историята, излезе на българския пазар.
„Йохан Кройф – гений и деспот“ проследява изключителния жизнен път на Кройф, разкрива и редица неизвестни факти от живота му.

Анотация

Йохан Кройф, човекът, който промени футбола завинаги, се нарежда с Пеле и Марадона в славната троица на най-великите футболисти в историята.

Известният френски футболен журналист и коментатор Шериф Гемур очертава символично в 14 глави вечния спомен за митичния номер 14, за свръхзвуковите изригвания на един гениален стратег, за харизмата на поп звезда от 70-те с развети коси, за червено-бялото торнадо на „Аякс”, за трикратния европейски клубен шампион, за незабравимата Холандия от Мондиал ‘74, за треньора революционер, създал легендарния Дрийм тийм на „Барселона“ от 1992 г. и за всички негови ученици, седнали на свой ред на треньорската скамейка.

Едва седемнайсетгодишен той подписва първия си професионален договор и дава заявка за забележителна кариера. Кройф въплъщава бунтовната дързост на рок звезда и въвежда една модерна, бърза и вдъхновена игра – тотален футбол.
Той налага смазващата си власт, собствени идеи и лични интереси на и извън терена, като внася дух и цвят във футбола и го превръща в суперспектакъл. Рязък, властен, манипулативен, егоцентричен, отмъстителен: неговата свръхконфликтна личност е в основата на една изключителна кариера, на съществуване, надхвърлящо измеренията на един живот и оставило незаличима следа.

Книгата съдържа 14 препратки посредством QR кодове, които позволяват на читателя да гледа видеоклипове, свързани с най-ярките моменти от живота на Йохан Кройф.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)