Бионсе, която вече има повече „Грами“ от всички други

В кариерата си Бионсе е печелила много награди, но от неделя вечер има повече “Грами” от всички в историята. Тогава изпълнителката изпревари кънтри певицата Алисън Краус, която държеше рекорда досега.

На 63-тото издание на годишните награди на американската звукозаписна академия Бионсе получи три грамофончета, с които вече има 28. Тя спечели в категориите за най-добро R&B изпълнение за „Black Parade“, за най-добро музикално видео за „Brown Skin Girl“ и за най-добра рап песен за „Savage“.

Успехите си до момента Бионсе отдава на много положен труд.

„Аз съм работохоличка и не вярвам в думичката „Не“. Ако аз не спя, никой не спи“, казва певицата в едно от интервютата си пред американските медии.

През годините освен като певица Бионсе се изявава и като актриса в няколко филма, сред които „Остин Пауърс в Златния член“, „Розовата пантера“ и „Мечтателки“.

Изпълнителката е сочена за една от най-влиятелните фигури в поп културата. Талантът, гласът и визията са само част от нейния публичен образ. Тя е феминистка и защитничка на правата на цветнокожите.

“Не искам да съм популярна, искам да съм вдъхновяващ образ”, казва Бионсе.

Родена е в Хюстън, Тексас и става известна през 1997 г. като част от групата „Дестинис Чайлд“. След три успешни студийни албума и няколко промени в състава на групата, през 2003 г. Бионсе издава първия си самомостоятелен албум “Dangerously in“. Първият сингъл от него “Crazy in Love”, в който участва заедно с настоящия си съпруг Джей З, става номер 1 в класациите на списание „Билборд“.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 


image0 (9K)