Благовест Илиев: Адмирации за онези, които милеят за града и не се отказват за благото на всички!

Журналистът и PR Благовест Илиев, написа във фейсбук профила си, видя ЗАРАТА:

Едва днес успях да изгледам записите от две ключови събития за развитието на родния ми град Стара Загора – среща на кмета с гражданите и публичен отчет на градоначалника. Първото – инициирано от активисти, част от тях администратори на групи в социалните мрежи или редовно коментиращи и питащи в тях, второто – традиционно за това време на годината. И двете интересни и динамични, без заучени формулировки и дълги речи, изцяло диалогични, напълно цивилизовани. Поставят се ключови въпроси, очакват се отговори, поемат се ангажименти.

Адмирации за онези, които милеят за града и не се отказват за благото на всички! Ако обаче си направите труда, ще забележите, че описаните в предишното изречение, които излязоха от дигиталния свят и застанаха с лицата и имената си в залите са малцина. И е похвално, че го правят. За съжаление няма ден, който да не е започнал с поредната безумна публикация из групите, в които само се хейтва и недоволства с водещия мотив, че КМЕТЪТ Е ВИНОВЕН. Ами да, на българина все някой му е виновен. Ако не са управляващите ще е националният отбор по футбол, работодателят, съседът, че дори и някой от домакинството. И да, Zhivko Todorov е виновен, че 24/7 го е грижа за града, малко кметове могат да се похвалят с това, търпи вечното мрънкане, държи на прозрачността, непрекъснато отговаря за щяло и нещяло в мрежите, а също и се предоверява на хора от екипа си, които имат пълен картбланш. Питам Ви, къде бяхте, когато имахте възможността да изкажете мнението си? Пак пред екрана на устройствата си, нали? Стойте си там, може би с коментарите си допринасяте за нещо, само Вие си знаете какво. Дори наскоро поставеният надпис в центъра на града предизвика поредната критична вълна – за буквите, цвета на сърцето и т.н. Няма ли веднъж да се каже поне едно браво за направеното? Следващият кмет най-спокойно ще си седне в кабинета и няма да му е останало нещо за вършене, но пък поне в началото всички ще го обичате, докато не дойде моментът, в който рязко ще се разграничите от него. Както става с всеки. 🙃
Декември е, бъдете добри и човечни поне в този месец. Помислете си какъв пример давате на подрастващите, защото утре те ще са хората, които ще определят дневния ред и хода на събитията. 🔜
И сега вместо да се чудите колко съм взел за тази публикация, станал ли съм член на ГЕРБ (по нашите ширини партията е важна, а не личността) или понеже с кмета сме приятели и видиш ли го подкрепям по тази линия 🤣, отворете и гласувайте за Зоопарк Стара Загора / Zoo Stara Zagora в наградите за туристическа атракция/обект на Министерство на туризма.
https://www.tourismawards.bg/attraction-22/…
Зоопаркът е с номинация и в престижния Национален конкурс „Сграда на годината“, в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете“. За отличието „Награда на публиката“ може да ги подкрепите на следния линк:
https://www.buildingoftheyear.bg/…/zoopark-stara-zagora…
Защото хубавите неща заслужават своето признание. 🤩


image0 (9K)