Близките на загиналата в Кушадасъ българка

В началото на юли семейството на Станка Стоянова тръгва на дълго чакана почивка в Турция. На петия ден от ваканцията, докато се прибирали от плажа с влакчето на хотела, Станка паднала. Превозното средство превозвало туристите от и към плажа и било претъпкано.

„Това е трактор, който е с ремарке, пригодено във вид влакче. Не е имало спирачки. Няма  и обезопасяване. След като хотелът го предоставя като опция за придвижване към плажа, предполагахме, че е надеждно и всичко ще бъде наред. Шофьорът обаче е карал твърде бързо и майка ми буквално е излетяла”, разказа дъщерята на починалата жена – Тихомира Георгиева.

Пострадалата е откарана в болница, а семейството не получило никакво съдействие от хотела. Помогнало им българското консулство в Истанбул.

Според близките от хотела единствено се интересували дали имат застраховка и дори опитали да накарат съпруга на починалата жена да подпише документи, в които обстоятелствата не били описани реално.

„Никой не ни потърси. Не сме давали показания в полицията. Наехме адвокат, който да проучи нещата. Разпитахме и свидетели”, разказа зетят на починалата – Тихомир Георгиев.

Близките на жената се притесняват, че случаят ще бъде претупан. „Ние искаме възмездие, искаме справедливост, защото това нещо можеше да се случи на всеки”, каза още Тихомира Георгиева.

„Приех сигнала за инцидента на 2 юли. Веднага се свързахме с болницата и с близките на жената. Пострадалата е била в тежко състояние. Предстои проверка на случая, за да стане ясно дали това е инцидент или престъпна небрежност”, заяви в ефира на „Здравей, България” консулът ни в Истанбул Нели Симеонова.


image0 (9K)