Близки на руския опозиционен лидер Алексей Навални с нова версия за покушението срещу него

Близки на руския опозиционен лидер Алексей Навални обявиха, че той е бил отровен чрез бутилка с вода, която е била открита в хотелската му стая в Томск. Първоначално се смяташе, че той е бил отровен в кафене на летището на града в Сибир.

Припомняме, че опозиционният лидер пострада тежко при пътуване до Сибир през месец август. Той се е почувствал зле по време на полет от град Томск до Москва. Самолетът се приземи аварийно на летището в Омск, откъдето Навални беше откаран с линейка в местна болница.

По-късно руските власти позволиха той да бъде лекуван в болница в Германия.

Властите във Федералната република обявиха, че той е бил отровен с нервнопаралитичното вещество Новичок. Москва твърди, че няма доказателства за отравяне.

След като научили, че Алексей Навални се е почувствал зле по време на полета за Москва, негови колеги от Фонда за борба с корупцията веднага отишли в хотелската му стая в град Томск. Там – в присъствието на адвокат, описали и опаковали всички вещи, които намерили, включително пластмасова бутилка за вода. По-късно предали бутилката на германските лекари.

 


image0 (9K)