Крими новини

Блокът, отцепен от полицията в Ботевград, е на най-близкия приятел на застреляния Пелов

Най-близкият приятел на Владимир Пелов – покойният Мико Петков, чийто блок е отцепен от полицията в Ботевград, е известен с прозвището Убиеца от Рогозен, пише „Труд“, цитиран от БЛИЦ.

[ad id=“225664″]

На 4 юни 2009 г. по особено жесток начин той е убил 54-годишен мъж и 77-годишната му майка в дома им в село Рогозен, след което е откраднал голямо количество пари и златни накити.

Петков е открит и задържан в град Вълчедръм след продължително разследване от Дирекция “Противодействие на общата престъпност”, Областните дирекции на МВР във Враца и Монтана и психолози. Арестът е извършен докато се подготвял за следващото си престъпление.

[ad id=“263680″]
В хода на разследването е събрана информация, че той е извършител на поредица от улични грабежи на територията на столицата. Мъжът е бил доста агресивен и нанасял побой на потърпевшите. По непотвърдена информация когато го задържали, полицаите са обискирали същия апартамент и вилата му край Ботевград, където са намерили боен арсенал от преработени пистолети, пушки и патрони.

[ad id=“238430″]
В същото време стана ясно, че взривни вещества, увити в кевларено одеало, са изнесени от екип от специалисти от ГДБОП от дома на вдовицата на Мико. След малко се очаква блокадата на блока да бъде вдигната.

Красимира Янкова

Recent Posts

Славов: Управлението в турбулентни времена има своя цена

Не се отказахме да вземем правилните решения, каза той...

9 часа ago

4 грешки в любовта, които неуверените хора правят

Концентрирате се върху собствените си емоции...

9 часа ago

Лудогорец е шампион на България! Победи ЦСКА и грабна 13-та си поредна титла

Много голове и меле в Разград, Дуа герой с дубъл...

9 часа ago

Фандъкова: Нужно е стабилно управление, диалог и партньори

ГЕРБ-СДС се надяват да върнат хората към гласуването, допълни тя...

10 часа ago
image0 (9K)