„Блумбърг” пише, че Лавров е болен, той звъни да пита от какво

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров се обадил в агенция „Блумбърг“ и попитал от какво е болен. До това комедийно развитие на ситуацията се стигна, след като репортер на агенцията попита сутринта на брифинг говорителя на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков от какво е болен Лавров.

[ad id=“263680″]

Ситуацията беше разгледана във Фейсбук от говорителя на външно министерство Мария Захарова: „Лавров помоли от „Блумбърг“ да уточнят от какво е болен. И, няма да повярвате, от агенция „Блумбърг“ отговориха, че, основавайки се на слухове, се поинтересували от здравето на министъра и не попитали него самия, а Кремъл, в контекста на размествания в правителството след изборите.“

„Яко, а? Това е урок за всички нас как те работят – всяка лъжа влиза в работа за постигане на целта. Каква цел? Добър въпрос“, написала Захарова, цитирана от БГНЕС.

[ad id=“218001″]

Попитан за здравословното състояние на Лавров, на брифинга Песков отговори: „Не се вълнувайте, при нас всичко е нормално. Вчера видях министъра на пресконференция по телевизията, днес ще има преговори [между президентите на Русия и Аржентина], където той трябва да присъства, той е в списъка на участниците. Нямам такава информация [за проблеми със здравето на Лавров]”, добавил Песков.


image0 (9K)