БНТ срещу Сидеров, защити Горан Благоев: Как така ще кадрува в обществената телевизия!

„На 12 март в предаването „Още от деня“ председателят на ПГ на „Обединените патриоти“ Волен Сидеров с обидни квалификации нападна нашия колега Горан Благоев.“ Това се заявява в декларация на журналистическите дружества на БНТ, прочетена днес в ефира на предаването от водещия и програмен директор на БНТ 1 Емил Кошлуков.

[ad id=“225664″]

Вчера Сидеров заяви за Горан Благоев, че „това е един манипулатор, това е един човек, който отдавна манипулира българското общество през БНТ. Според мен, този човек е агент на соросоидните общества“, каза Сидеров за водещия на предаването „Вяра и общество“.

„Повод за атаката към Благоев бе неговото аргументирано мнение по повод изявленията на руския патриарх Кирил. Поведението на Сидеров е неприемлива, агресивна провокация към свободата на словото и правото на журналистическо мнение. Недопустимо е политик да се опитва да кадрува в Националната обществена телевизия“, пише още в декларацията.

„Програмното и продуцентско ръководство на БНТ1 стои зад предаването „Вяра и общество“ и екипа, който го създава“, пишат председателите на дружествата на СБЖ в БНТ

С декларация в защита на Горан Благоев се обяви и продуцентският съвет на новините на БНТ.


image0 (9K)