Божидар Андреев: Не съм се отказал от щангите, но засега си почивам

Българският състезател по вдигане на тежести Божидар Андреев сподели, че БНТ, че не е напуснал спорта окончателно, а просто си е дал почивка, видя ЗАРАТА.

След 5-ото място на Олимпийските игри в Токио щангистът не е имал време за отдих, а сега при смяната на категориите е преценил, че е по-добре да си почине, преди да продължи. По този начин той ще пропусне Световното първенство през декември.

Преди няколко дни в медиите се появиха информации, че Божидар Андреев се е отказал от вдигането на тежести окончателно, но самият той опроверга публикациите в предаването „Арена спорт“.

„Все още не съм наясно с какво ще се занимавам. Става малко по-трудно да отидеш на състезание при сменена категория. Казах, че ще си взема почивка, не съм се отказал. Реших да си почина малко от състезания и тренировки. Всички мислят, че съм се отказал, но засега си почивам“, сподели Божидар Андреев.

След Игрите в Токио щангистът обеща, че ще се бори за медал на Олимпиадата в Париж през 2024 година. Няколко месеца по-късно той е разколебан, дали ще успее да спази дадената дума.

„Казах го това, но не знам дали ще го изпълня, веднъж обещах и не успях да го изпълня. В спорта е така, един път печелиш, друг път губиш“, сподели Андреев, който уточни, че е получил премията си за петото място.

Състезателят потвърди отново, че ако се състезава, това ще бъде само под българския флаг.

Щангистът коментира, че тимът се подготвя в добри условия: „Министерството на спорта ни помагат със средства за лагери и тренировки, подготвяме се добре, тренираме в хубава обстановка. Не се оплаквам от нищо.“

Вчера стана ясно, че е определен съставът на националния отбор по вдигане на тежести за Световното първенство в Ташкент. Шестима наши представители ще излязат на подиума в столицата на Узбекистан. Сред тях не е Божидар Андреев.

„Заявката ми за Световното първенство беше оттеглена, защото казах на треньора, че си тръгвам, защото така не мога да продължавам. Нямаше смисъл да ходя на Световно да стана десети, след като сменям категория. Това за мен не е реално“, каза Андреев.


image0 (9K)