Божков си купил чисто нов самолет за 45 милиона долара

Самолетът Bombardier Global 5000 е един от най-добрите шедьоври, когато се говори за лукс в летенето. Той е проектиран така, че в него може да се върши всичко – от провеждане на бизнес срещи до релаксиране и забавление. Това е само малка част от описанието на една от най-скъпите играчки в колекцията на обвинения в 11 тежки престъпления бизнесмен Васил Божков.

Преди около 2 години Божков купи чисто новото си авиобижу за 45 милиона долара и го прибави към разкошната си яхта „Малтийски сокол“, която е взимал под наем за по няколко месеца в годината срещу 610 000 долара за всеки 30 дни. (виж подробности в Още по темата).

Със свръхлуксозните си самолет и яхта Божков е гледал отвисоко в компанията на своите ВИП гости.

„Доста хора развеждаше по скъпите курорти – Куршевел, Сен Тропе, Сардиния и Миконос… Ако има интерес от теб, те развежда. Храни те, пои те, а после ще те прецака. Той водеше и Флориан Скала (главният изпълнителен директор на Би Ти Ви) по Куршевел. Същото правеше и с международния аферист Барак Алон“, разкри вчера пред БЛИЦ Цветомир Найденов, който повече от 30 години е бил съдружник на Божков.

А, Божков определено е имал вкус към въздуния комфорт.

Всеки детайл в кабината на самолета Global 5000 е внимателно проектиран, за да ви поднесе най-гладкото, освежаващо и продуктивно изживяване, което можете да очаквате от бизнес самолет.

Усъвършенстваният дизайн на крилото осигурява спокоен полет. Този самолет има най-широката кабина в своя клас с повече място от най-близкия си конкурент, осигурява максимален комфорт и изключително изживяване. Наличната технология Ka-band ще ви поддържа свързани с интернет във всеки един момент. А освен това имате постоянен достъп до личните си вещи от багажното отделение през целия полет.

Луксозните седалки, изваяни, така че да е удобно на тялото и в същото време да са наслада за окото. С изключителна ширина, по-високи подлакътници и безупречно оформена облегалка, новите седалки позволяват на пътниците да се насладят на възхитително и приветливо изживяване, идеално пригодено за пътуване на дълги разстояния.

Независимо дали работите, почивате или се забавлявате, времето просто ще мине неусетно, докато се наслаждавате в този изключителен интериор.

С най-бързата налична интернет връзка по време на полет в световен мащаб, базирана на технологията Ka-band, пътуването никога повече няма да ви спре от видеоконферентна връзка, стрийминг на живо или дори онлайн игри. За работа или игра – винаги ще сте свързани.

При налични множество опции за пакети данни, клиентите могат да изберат правилната скорост за своите нужди. Пътниците ще бъдат толкова продуктивни по време на полет, колкото в офиса. Всичко е възможно. Имате възможност безжично да гледате филми, да гледате предаване на живо или да показвате документи на най-големите телевизионни монитори с висока разделителна способност в самолета.

Освен това можете да сложите любимото си мобилно устройство (iOS и Android) с лекота и да го поставите на универсалната поставка, за да контролирате безпроблемно кабината от мястото си.

Усъвършенстваната технология на крилото пък е ключът към спокойният полет и при желание добрия сън, който някога ще имате в бизнес самолет.

Съвременните звукоизолационни материали с патентовани техники за дизайн на интериора и екстериора допринасят за най-ниските нива на шум.

Най-новите технологии и дизайн са безпроблемно интегрирани, за да ви донесат най-модерното и надеждно полетно изживяване.

Самолетът Global 5000 поддържа изумителна гама от възможности при излитане от мокри и къси писти. Със своите мощни двигатели, огромни въглеродни спирачки и усъвършенстван дизайн на крилата, климатичните условия няма да ви попречат да стигнете до вашата дестинация.

Капацитетът на пътниците в самолета е до 16 души. Но разкритията за тях тепърва предстоят…

БЛИЦ


image0 (9K)