Божков: Сигналът ми за рекет, злоупотреба с власт и изнудване е в ЕК

Васил Божков съобщи, че освен на българската прокуратура е предал сигнала си за рекет, злоупотреба с власт и изнудване и към Европейската комисия. „Миналата седмица сигналът ми за рекет, злоупотреба с власт и изнудване е предаден и на българската Прокуратура, която бездейства. Все още никой от тяхна страна не ме е потърсил на посочения адрес и телефон, за да свидетелствам и да предоставя доказателства“, пише във Фейсбук бизнесменът с 18 обвинения, който понастоящем е в Дубай.

„Ще продължа да търся справедливост и обективност и чрез правните комисии към ЕС, отговарящи за подобен род проблеми. Сигналът ми е подаден и до департамент Legal services към Европейската комисия. В техните правомощия е да назначат трима независими прокурора за независимо разследване.

Ще предоставя доказателствата, записите и свидетелските показания по този случай на компетентните институции. Така ще предотвратя натиск и изчезване на свидетели, заличаване на следите и унищожаване на доказателствата“, посочва Божков.

 


image0 (9K)