Бойко Борисов коментира отношенията си с Делян Пеевски и Васил Божков

Бившият премиер и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че отношенията му с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски са чисто политически и че ГЕРБ не е получавала никакви финанси от бизнесмена Васил Божков.

Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери. Аз моите отношения с Пеевски отдавна съм ги заявил и те са чисто политически! И те винаги са били свързани със смесените райони, където сме подпомагали различни от ГЕРБ, а то различните от ГЕРБ са кметове на ДПС. Винаги и само! Нито имаме фирми, нито имаме общ бизнес, нито каквото и да било! Никога не сме получили стотинка от лицето Божков! Никога! И всякакви спекулации за лидери, които такова… Те се знаят кои са!„.

Борисов заяви, че подкрепя действията на САЩ. Той каза, че от месеци страната работи по тези теми, като част от политиката на администрацията на президента Байдън за подкрепа на демокрацията в партньорските държави.

По отношение на лицата, за които САЩ обявиха, че са им наложили санкции, Борисов припозна като свързан с ГЕРБ и кабинета му само Александър Манолев. Той го назначи като заместник-министър на икономиката в последното си правителство и го уволни след скандала с „къщите за гости“.

 


image0 (9K)