Политика

Бойко Борисов ще разговаря с принц Алоис фон унд цу Лихтенщайн

В българската делегация са включени и министрите за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и на туризма Николина Ангелкова

[ad id=“263680″]

Министър-председателят Бойко Борисов заминава утре, 25 януари, за Кралство Лихтенщайн. Той ще проведе срещи с принца-престолонаследник Алоис фон унд цу Лихтенщайн, с премиера Адриан Хаслер и с министъра на външните работи, правосъдието и културата Аурелиа Фрик.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени възможностите за активизиране на двустранните търговско-икономически отношения, задълбочаване на сътрудничеството по финансови и данъчни въпроси, както и приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

[ad id=“218001″]

Визитата на българския премиер в Лихтенщайн и срещата му с принца-престолонаследник са първите на такова ниво между двете държави.

На 26 януари министър-председателят Борисов ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, който се провежда под мотото „Да създадем общо бъдеще в един разединен свят“. Бойко Борисов ще участва в дискусия на тема: „Ускоряване на дългосрочното развитие на Западните Балкани“.

[ad id=“218548″]

В програмата му са предвидени и двустранни срещи със световни политически и икономически лидери, участващи във форума. В делегацията на премиера Борисов са включени министрите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и на туризма Николина Ангелкова.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Литийно шествие на Бачковския манастир на втория ден от Великден

Вярващи съпровождат чудотворната икона на света Богородица...

23 секунди ago

Без военен парад тази година за Деня на храбростта

Празникът ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена...

48 минути ago

Гергьовден е – един от най-големите църковни празници

Тази година той съвпада с втория ден на Великден...

56 минути ago

Ливърпул отказа Тотнъм за Топ 4 с бой на „Анфийлд“

"Мърсисайдци" спечелиха с 4:2...

10 часа ago
image0 (9K)