Бой, скубане, крясъци в детска градина: Какви ще са наказанията?

Видео, заснето със скрита камера, показа шокиращи кадри

[ad id=“225664″]

Шокиращи кадри с насилие в детска градина в Бургас. Видеото е заснето със скрита камера, след като много от децата започнали да се оплакват. На кадрите се вижда бой, скубане и крясъци. Екип на „Здравей, България” се срещна с родители на деца и част от персонала на градината.

Една от майките разказа, че с детето й работи психолог. Забелязала, че има проблем, след като започнало да проявява агресия към играчките си – както словесна, така и физическа.

Друго дете пък било с насинени крака. Малчуганите били удряни, защото не можели да се справят със задачите от учебния процес, твърдят родителите. Възпитателките дори обиждали някои от децата заради наднорменото им тегло.

[ad id=“263680″]

Директорката на детската градина заяви, че упражнява ежедневен контрол във всички групи. До момента не е имало нито устен, нито писмен сигнал за проблем в група „Мики Маус”. Тя потвърди, че учителките в нея са отказали да бъдат поставени камери за видеонаблюдение. Това обаче за нея не било индикация, че има проблем.

Едната от възпитателките – Светла Петрова, е излязла в болничен заради влошено здраве. От общината обещаха да подадат сигнал в НОИ, за да бъде проверена достоверността на болничния й. Пред екип на NOVA по-рано тя отрече да е имало шамари, а пръчките, които се виждат във видеото, били част от репетиция на танц. За колежката си Милена Иванова заяви, че е добър педагог и не пожела да коментира повече.

От общината излязоха с категорични мерки – от понеделник детската градина ще бъде с ново ръководство. С децата ще работи психолог по желание на родителите. Има постигнато съгласие и за поставянето на видеонаблюдение, което ще се случи в рамките на седмица.


image0 (9K)