Борбата на червените за държава – вегетариански купон на глутница вълци

Светослав Пинтев

От БСП са на път да опровергаят едно иначе мъдро наблюдение на Уинстън Чърчил. То, доколкото си спомням, гласеше, че за един политик появата в медиите е винаги полезна, ако, разбира се, не е на страницата с некролозите.

Червените опровергават и старата максима,че няма лоша реклама, при тях всяка реклама се превръща в катастрофална.

Силно се съмнявам, че скандалите покрай реденето на депутатските листи в Столетницата ще накарат някой да види партията като сексапилна комсомолка с къса престилка и руси букли, та така да се влюби, че

ще хукне с червената бюлетина

към урните, презрял пандемията, априлските спомени от 1956—та и международното положение. Дори корав и кален в битките член на твърдото ядро може да се разколебае, какво остава за мекиците от периферията.

Румен Гечев в Червен бряг,

символ на провала на държавата, на тоталната безизходица, до която я докарват социалистите, когато ги оставят на власт, е водач на листа в Плевен. Честито на печелившите. Няма да се изненадам, ако и местната звезда Слави Трифонов го отнесе като парен влак цинкова кофа, както се изразяват сценаристите на Дългия. Избирателят не е мазохист в края на краищата. А и да е, има по приятни мъчения от това да избереш

„Великия кормчия на прехода“

Да не говорим, когато му изскочат с цялата си прелест и другите „харизматични“ и „компетентни“ водачи на листи като Таско Ерменков, Велизар Енчев, Иван Ченчев и Стоян Мирчев, за чието лидерство в Перник, никой червен бос не е благоволил дори да попита перничани. Те пък изразиха съмнение в социалните мрежи дали внукът на Стоян Михайлов от някогашния ЦК на БКП и син на социолога Михаил Мирчев, помолен да напусне СУ за расистки изказвания, изобщо знае къде точно се намира Перник на картата на Родината.

Хората с винкелите много обичат маскирани като младия Маркс псевдоинтелектуалци, да ви кажа… Те, моля ви се, искали да издигнат кмета на Перник Станислав Владимиров, но той критикува Нинова, мръсника с мръсник. Какво, ако донесе няколко десетки хиляди гласа повече.

Борбата на БСП за демокрация и правова държава напомня купон на вегетариански клуб по интереси на глутница вълци, особено покрай реденето на листите, в които Корнелия Нинова държи да набута с малшова стъпка вярната си кохорта.

„Конфликти в БСП винаги е имало, но

вече придобиват извратена форма

Това води до отблъскване на нормалните граждани от изборния процес“, заяви пред БНР Костадин Паскалев, част от група социалисти, започнали инициатива „Социалисти за устойчиво развитие на България“.

По неговите думи, ако БСП иска да печели избори, трябва да предлага в листите политици с доказан морал, професионални авторитети, които могат да формулират и отстояват политики, но вече е късно

Ужасно е късно

Такива хора и през плет не могат да видят водаческо място на листа. Да вземем един Драгомир Стойнев, бивш енергиен министър, един от авторите на управленските проекти на левицата в икономиката и социалната политика, блестящо образован, възпитаник на Париж Х Нантер и Сорбоната във Франция. Млад, креативен, с излъчване, колкото и да не одобряваме страстта му към руските енергийни проекти. Той не е вече водач на листа…. Вместо него ни предлагат например един маниакален фен на същите руски проекти, наречен Таско Ерменков, който може да отблъсне от политиката и

да накара да потрепери от студ дори хладилник „Зил“

А е водач на листа в Разград, където хората са темпераментни…

Както пишат от Разузнавателно управление на Генералния щаб на БНА:

„Дата на привличане/назначаване:

20 септември 1984 г.

Както Капитан Ерменков следва да насочи усилията си за активна и резултатна работа по изпълнението на поставените му задачи. Необходимо е да проявява повече самокритичност и самовзискателност. Нуждае се от компютърна подготовка за поддържане на електронна поща“, РУ-ГЩ, 1989 г.

„Капитан Ерменков в най-кратък срок да се завърне в НРБ и тук да му се наложи дисциплинарно взискание [за несъгласие с резидента в Западен Берлин относно продажбата на служебен автомобил, който той пожелал да закупи]. Подобни консумативни настроения кап. Ерменков е изразявал неколкократно и преди“, РУ-ГЩ, май 1990 г.“

Така било е, така и ще бъде. Живеем в консуматорски свят, хеле пък соц елита.

Във Видин и Смолян

циркът е пълен

Мечка свири на пиано и пее, конят само си отваря устата, както гласеше един виц.

За водач във Видин е курдисан Филип Попов, за когото местните социалисти не щат и да чуят. БСП-Видин дори наскоро била отнела правата му да заема партийни длъжности. Важното е, че Нинова го желае.

Гениална е идеята на коравите планинци от Смолянския край „Позитано“ да предложи Сашето Симов за водач на листа. Социалистите в Златоград вече заявиха, че не го искат, очаква се реакцията и на други организации.

Реална е възможността водачът на листи в Пловдив и София – Корнелия Нинова

да претърпи съкрушително поражение

В Града на тепетата са очаровани просто от намесата и за свалянето и изключването от партията на Георги Гергов. Там петима председатели на районни съвети на БСП са напуснали в резултат на мерака на Нинова да се прави на Чардафон Велики във Филибето. Остава само да яхне коня.

Корнелия Нинова (25 МИР), Христо Проданов, (23 МИР) и Георги Свиленски (24 МИР), са начело на листите в трите столични района.

Лидерът на градския съвет на партията Калоян Паргов не е. Той, разбира се, е подложил Корнелия Нинова на унищожителна критика за „чистката при водачите“ на XIV конференция на столичната организация.

Два пъти миналата година Нинова се опита да го отстрани и да курдиса Георги Свиленски и Христо Проданов, сега битката се разгаря.

Таско Ерменков пък бил поискал да води листа и в София, голям смях.

Във Велико Търново водач на листата е

младият юрист Явор Божанков,

въпреки молбите на местните социалисти да си остане Весела Лечева. 27 кметове и общинари от областта са написали писмо до „Позитано“ 20, че искат нея, но няма милост.

Явор всъщност не е лош водач, даже е идеален, но не за БСП. Той е единственият читав продукт на партията през последните години, честно казано, но се оказа…. произведен от десницата, а това надали ще очарова червените избиратели. Бивш член бил на ДСБ, да му се ненадяваш, развявал е сините знамена с Радан Кънев, като това дори е документирано.
Изводът е един! БСП избра идеалните водачи на листи, за да… загуби!

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)