Борисов: Василев изпусна инфлацията умишлено, за да обеднеят българите

Борисов: Василев изпусна инфлацията умишлено, за да обеднеят българите

България е превърната в разграбен двор след управлението на „Продължаваме промяната“. За никакъв Шенген не може и да става дума след като всеки ден се залавят мигранти по пътищата ни, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Пазарджик, съобщава БГНЕС.

Борисов заяви, че в резултат на политиката на Асен Василев инфлацията е напомпана. „Инфлацията беше пусната умишлено от Василев, гражданите обедняха. Не е войната виновна, инфлацията отиде в небето преди тя да започне“, изказа се Борисов. По думите му „бюджетът на държавата е тотално издънен“.

„След махането на Промяната намалихме цената на горивата, взимаха ви по 1 лев на всеки литър месеци наред. Месеци наред. Живи парички от вашите джобове изтекоха към „Лукойл“ и Русия“, каза бившият премиер и добави: „Не ви ли прави впечатление, че освен нас никой друг не прави кампания. Представете си Кирил Петков и Асен Василев да излязат пред хората, все ще се намери някой, който да им каже, че бензинът е бил по-скъп с 1 лев при тях“.

Борисов посочи, че по време на неговото управление България е играла важна роля на Балканите: в София бе взето решението за започване на преговори на РС Македония за ЕС, в София се ръкуваха за пръв път Ципрас и Заев, Тачи и Вучич.

„Всяко нещо за Балканите се решаваше в София и Варна. Там се събирахме всички лидери през два-три месеца. Берлинският процес беше в София, а ние дори не сме страна по този процес. Толкова силни бяхме“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че вече не става дума за съставяне на стабилно правителство, а за редовно: „Вече не е нужно да е стабилно правителство, поне да е редовно. В чужбина вече две години с кратки прекъсвания отиват служебни министри“, посочи бившият министър-председател.

Борисов подчерта, че е необходима политика, която да унищожи неравенството между юга и севера на България. „Родопите трябва да държим като зеницата на окото си. Трябва по половин милиард на година целево. Трябва да изравним юга и севера. Такъв разговор обаче не се води от политиците“, каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)