Анализи

Борисов е „един голям политически анекдот за Европа“, смята д-р Николай Михайлов

По думите на известния психиатър българското европредседателство е било преекспонирано, затова и управляващите са имали нужда от отрезвителното говорене на президента.

[ad id=“225664″]

„Бойко Борисов е един голям политически анекдот за Европа. През цялото време на европредседателството ни беше наричан Бойко. Той е лице несрещано, много е народно, въобще не в кода на политическо поведение.“ Това каза психиатърът д-р Николай Михайлов в коментар на българското европредседателство и ролята на премиера Бойко Борисов в ефира на бТВ.

[ad id=“225664″]

„Той идва изтръгнат от балканската почва, като типично лице от народа, и очевидно е натоварен с политическо доверие, защото има три мандата, а три мандата за тях е безспорно много голямо постижение. Това създава ефекта на респект към неговата политическа фигура, защото той прави на местна почва чудеса, за които европейските лидери мечтаят“, коментира експертът.

„Отношението към него е леко двойствено, но общо взето той е един политически анекдот, защото не владее каноничната политическа реч, но е послушен, както в укоримия смисъл на слаба собствена реч, така и в този по-облекчен смисъл на готовност да взаимодейства пълноценно и да се ситуира според интересите на ЕК първо и второ според българския национален интерес. Той умее да играе тази балансираща роля и е надарен с политическа хитрост на някакво равнище. Това не е упрек, а по-скоро някаква характеристика”, допълни Михайлов.

[ad id=“263680“]

Психиатърът д-р Николай Михайлов каза още, че председателството като масово посещение на висши чиновници от ЕС у нас увенчава нашето членство и създава едно особено усещане както в обществото, така и в политиците. По думите му не сме се изложили и европейските лидери се чувстват спокойно у нас, защото тук са много по-малко наблюдавани и притискани от медиите.

Оценката на д-р Михайлов за лидера на БСП е следната: „Нинова прави чудеса от опозиционна храброст. Но и има преиграване от нейна страна.“

Относно сблъсъците между президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов, Михайлов заяви, че тактиката на Радев е правилна. Според него президентът има един много силен ход, защото е мажоритарно избрана политическа фигура, затова и той трябва да коментира и да обръща вниманието към основните проблеми в държавата.

По думите на Михайлов това европредседателство беше преекспонирано, затова и управляващите са имали нужда от отрезвителното говорене на президента. „Фанфаронството бе в космически размери, така че едно отрезвяване трябваше да се получи“, коментира той отрицателната реакция на държавния глава по нашето европредседателство.

[ad id=“236993″]

Според Михайлов Цветан Цветанов използва хейтърство срещу президента.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Запрянов увери: Военната служба няма да се връща

Ще се предприеме комплексен подход за преодоляване на проблема...

2 минути ago

Удостоиха Райна Кабавианска с награда Гранд Варезе

Това е историческа премия...

13 минути ago

Голямото завръщане? Бербатов заема шефски пост в ЦСКА до дни

Разговорите са в заключителен етап...

26 минути ago

Измамници се представиха за полицаи, взеха 30 хил. от жени

За подобно престъпление присъдата е до 6 г. затвор...

52 минути ago

Пет дни безплатно паркиране в синята зона на Пловдив

Великденската аванта се прекъсва само на 2 май...

един час ago
image0 (9K)