Categories: България

Борисов: Инфлацията расте като великденски козунак

Инфлацията расте като великденски козунак. Между 0% и 3% трите ни правителства са я държали. Сега ще махнат ДДС, но мога да се обзаложа, че цената на хляба няма да се промени, защото за житото – нафтата поскъпна, торовете, химикалите. С всяка мярка сега на правителството се увеличава инфлацията. Ще обеднеем жестоко. Това заяви Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Шумен.

Още по темата

20 май 2022 20:44

96

18 май 2022 09:57

411

Ние всичко плащахме напред на общините, за да може да стане. Какво стана със зърното? Нали тук е житницата ни. Къде са тези милиарди и 200. Всички си подписаха договорите с „Газпром“, взимат си евтиния газ и си мълчат, защото не са „такива герои“, каза още той, цитиран от „24 часа“.

И викате „оставка“ и ГЕРБ да се връща. На този обран бостан в момента. Искате да ме направите заложник. Управляващите ви лъжат безсрамно и правят невъзможно връщането на нормалния живот, който имаше при нас. И да ме бутате за вот на недоверие и да правим нови избори – не участвам, обърна се лидерът на ГЕРБ към симпатизантите.

Вече 1 година ГЕРБ ги няма. Каква е борбата с корупцията? За 1 година какво разкриха, какво видяха?, коментира Борисов.

Тази ярост и злоба идва от паника, която усещат. Жегата, която усещат, не от нас – от народа. И понеже са поели ангажименти, които не могат да изпълнят, се чудят как да се скрият зад Радев или не знам къде. Страшна еуфория – много добри били служебните министри, каза още той.

Тази лъжа, че на година сме крали 8-10 млрд. – за година трябваше да са спестили за магистралите. А те са взели 9 млрд. заеми. От началото на годината досега 2 млрд. Тези не само неопитни, а и лоши хора. Явно крадат три пъти повече, заяви Борисов по адрес на управляващите.

Фалшив герой е управлението днес, каза депутатът от ГЕРБ и бивш образователен министър Красимир Вълчев.

Бившият социален министър Деница Сачева от своя страна отбеляза, че не е вярно, че управляващите ще вдигнат пенсиите с 20%.

Ако въобще това мине в парламента, реално ще се качат с реални 4%. Добавката от 50 лв. се дава още от времето на ГЕРБ, а другите 6% са планирани и договорени от преди това. А те искат да изкарат нещата така, че сякаш с 20% ще вдигнат, обясни тя.

Те са много добри във взимането на заеми. Взимат по половин милиард на седмица и дори не обясняват. И не вярвайте на Кирил Петков, като ви казва, че тези пенсиите ще се плащат с парите от спрени кражби. Нямало е кражби, за да се плащат с такива пари. Пенсиите ще се плащат със заеми. Решението за нас е само едно – оставка на това правителство, избори и победа на ГЕРБ, посочи още Сачева.

Страх ги е, че ние, ако решим, можем да ги пометем истински. С всеки изминал ден виждаме как държавата започва да заприличва на пробито корито. Правителство, в което участва БСП, не може да е прозападно, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Всеки ден обедняваме. Тази инфлация всеки ден прави парите ни по-малко. 1000 лева вече са половината от това, което бяха. Поне така се усеща, като отидем в магазина. Такава инфлация не е имало от 1970 г. На хранителните продукти в момента тя е 20.7%, каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.
 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

Arhiv

Recent Posts

Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви...

3 минути ago

Доц. Ташев: От Скопие изтича класифицирана информация към Сърбия и Русия

Белград дърпа конците, посочи експертът...

един час ago

Габриела Маринова от Берое спечели сребро на световното по карате стил „шотокан“

  Габриела Маринова от IXв клас на СУ "Максим Горки" спечели сребърен медал на Световното…

един час ago

Кевин Питерсън: Дължите извинение на Джокович, беше прав за ваксините

Ваксината AstraZeneca беше изтеглена от употреба...

един час ago

Борис Бонев: Политици си правят кампания на гърба на хората в София

"Гордея се, че има политиците в тази община, които изпълняват своите обещания"...

2 часа ago

Балабанов: Промяната се оказаха другата страна на една и съща монета

В България никога не съм бил сигурен, че изборите са 100% честни, посочи той...

2 часа ago
image0 (9K)