Бизнес

Борисов и Ненчев отново ощетиха държавата

Вчерашният ден беше белязан с поредното еднолично решение на Борисов – популистко в същността си, но представящо го за „благодетел“. По заповед на премиера в оставка беше спряна продажбата на имот на Министерство на отбраната в Младост.  Това беше представено от правителствената пресслужба като благоприятно за държавата и столицата решение, но нека се замислим върху същността.

Цената от 714 627,50 лв, обявена първоначално, не е продажната цена, а данъчната оценка. Младост е скъп квартал, където цените на имотите все още поддържат високи нива. Същевременно се протестира срещу застрояването в петната, останали между панелни блокове с изтичащ срок на експлоатация.
Имотът на Министерство на отбраната можеше да донесе около 3,5 млн. л на държавата, според експерти по настоящи пазарни цени. Създаването на обособен парк на това място е малко вероятно, още повече, че СО няма да изкупи земята от МО, което е щета за бюджета.
По-добрият вариант, твърдят експертите, е теренът да бъде продаден, като се прибави в тръжната процедура изискване към купувача да създаде и поддържа зелени площи в квартала по определени от държавата и общината параметри. Така ще спечелят всички – и бюджетът, и жителите на Младост, и Столична община.

http://BNews.bg

Иван Дарийков

Recent Posts

Йотова за частната детска болница: Много правителства се пазеха от това

Тя се надява това да не спре строежа на държавната...

3 минути ago

170 000 българи празнуват Великден в чужбина, от тях 58 000 в Гърция

4,2 млн. за една година пътуват средно по шест пъти...

7 минути ago

Тази вечер в „Моето име е Мелек“: Кенан е бесен на Алпай и го провисва отвисоко

Бану опитва да настрои Сейран срещу Митхат. Кенан нарежда на хората си вечерта да приберат…

35 минути ago

Модерни и при дъжд – какво да носите, когато вали?

Бъдете радостни и красиви, дори в най-мрачните дни...

48 минути ago

Май ще е прекрасен за 4 зодии

Вижте кои са те...

54 минути ago
image0 (9K)