Борисов и Нинова продължават спора за българската позиция за Унгария

Премиерът Бойко Борисов продължават спора по темата за българската позиция по отношение на евентуални санкции срещу Унгария.

Борисов изтъкна, че евродепутатите на ГЕРБ са гласували против наказание за Унгария, съобщи bTV.

[ad id=“225664″]

„Нашата партия с всичките си депутати се обяви против задействането на този член. Всичко друго е голословие, нападки, лъжи и опит да се прикрие истинското решение на социалистите. Ръководителят на г-жа Нинова, лидерът на европейските социалисти, не я послуша или тя не го послуша и гласува за наказанието на Унгария, както и нейните депутати в ЕП. Това не е ли двоен аршин – навън да удряш по Унгария, а в България да казваш, че някой друг го прави”, попита премиерът.

„Понеже са много устати, аз никога не мога да надговоря една жена. Дето се вика, още не мога да се оженя от тази работа. Трудно е да се справиш с устата жена и се принуждаваме да повтаряме всеки ден едно и също”, коментира още Борисов.

Последва отговор от лидера на БСП Корнелия Нинова. „Втори ден министър-председателят на България лъже, че евродепутатите на БСП са гласували срещу Унгария. Ние имаме четирима евродепутати, от които само Сергей Станишев е гласувал „за” санкции срещу Унгария”, каза тя пред журналисти в парламента.

Нинова призова премиера да се въздържа от подобни лъжи и да погледне своята група, защото Ева Майдел се е въздържала. „В този случай най-важното е как България ще представи позицията си в Съвета, там може да се налага вето и този процес да бъде спрян. Думата там има министър-председателят Бойко Борисов“, уточни Нинова.

Според нея от неговите досегашни изявления разбираме, че едно говори в България, а друго в чужбина. „Очевидно, за да избяга от двойната външна политика, която прави, лъже за БСП“, каза още лидерът на левицата.


image0 (9K)