Борисов: Подкрепяме всичко спрямо плановете на НАТО за Украйна

ГЕРБ ще подкрепи всяко решение съгласно плановете на НАТО относно кризата с Украйна, увери пред своите депутати лидерът на партията Бойко Борисов.

„Трябва да сме изключително решителни и да подкрепим всяко решение, което подкрепя нашите отбранителни способности. Съгласно плановете на НАТО трябва да изпълним нашите договорености и да не дадем шанс България да се третира като страна, която се колебае. И тук не става въпрос за отношенията ни с Русия“, каза той по време на видео връзка в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

25 яну 2022 09:00

593

25 яну 2022 07:00

248

По думите му една от тактиките на Русия е да вбива клинове и заради това трява да сме единни.

„Ако правителството поиска на територията на България да дойдат натовски войници, самолети, кораби, по плана на НАТО, ние ще ги подкрепим. Само мощната отбрана на всички като един ще спрат агресията. Ние подкрепяме всичко, което е разписано за България по плановете на НАТО. Това не е наша агресия, това е отбранителен план, за да се обуздае евентуална агресия“, смята Борисов.

Според него, ако се стигне до конфликт, България ще понесе тежки загуби.

„Ние сме с най-развит туризъм на Черно море, Европейската комисия запозната ли е какво ще загубим и има ли компенсаторни механизми“, коментира той.

Борисов разкритикува поведението на управляващите.

„Един премиер е информиран от службите преди това и не чака да му казват какво трябва да прави или не. Дни наред чакам външният ни министър, още не знам какво прави, не знам как се казва, да има активна дейност, а тя дори не отива на съвети, а праща заместник. България ще е застрашена при евентуален конфликт“, заяви той.

Според него министърът на енергетиката е некомпетентен.

„Учудваща е такава некомпетентност, че Русия ще ни спре кранчетата. Тя няма интерес да бомбандира този поток. Ние отремонтирахме старите тръби. Имаме чудесна газопроводна система. Когато Русия взе решение да заобиколи Украйна, ние не го допуснахме и се отказахме от 60 млрд. куб. метра газ транзит през България. Страната ни стоя най-твърдо, най-европейски, най-натовски в целия регион. Тогава се пропукаха натовска Турция и натовска Гърция, колкото и да не им е приятно да го признават. И се взе решение през гръцки поток да се заобиколи България. И всичката тази газ мина през Турция. Ние едва успяхме да договорим 15 млрд., но България остана на транзитната карта, за което получаваме стотици милиони от транзит. Тези национални предатели бяха яростни критици, че 100% собственост на българската държава ще прибират транзитни такси. Ние не го допуснахме това и стотиците милиони на година влизат в България“,  каза Борисов.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)