ИЗБРАНИ

Борисов: Протестиращите само връзват бесилки, не казват какво предлагат

„Винаги съм казвал, че уважавам протестите на хората. Винаги, когато нещо са искали и предлагали от протести, ние сме ги приемали и изслушвани и сме им помагали. Но тези провокатори, които хвърляха бомби по полицаите и къртеха София, са нещо друго и сред тях безспорно има платени. Трябва да се прави разлика между едните и другите. Но сме се събрали на манастира и не искам да говоря за мафия“, заяви премиерът Бойко Борисов в Кърджали.

Това е първата публична поява на Борисов пред медиите след събитията от 2 септември и сблъсъците между протестиращи и полиция.

Преди седмица той подкара джипа си и отиде на инспекция, но тогава не коментира протеста, а говори за успехите на кабинета в борбата с коронавируса. Преди три дни пък каза, че мафията му иска оставката, но отново на събитие, на което нямаше медии.

Премиерът и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участваха в тържественото освещаване на манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча“ в родопския град.

БСП не могат да си направят собствените избори, а искат да правят национални, нападна социалистите лидерът на ГЕРБ.

Борисов отново отчете, че протестиращите не казват нищо, а само връзват бесилки.

„Манастирите и църквите винаги са били важни за нас. Това е един от начините да имаме и етническа толерантност. Не случайно България е давана за пример, защото даваме и за църквите, и за джамиите, и така всички се чувстват еднакво уважавани“, каза Борисов в началото на изложението си пред медиите.

„Всички, които са там от партиите, са провалени партийци“, подчерта Борисов, а по повод изслушването в ЕС.

Отбеляза, че е имало и огромни критики срещу Румен Радев. „Едните говарят с ЕНП, другите – със социалдемократите. Виждате и в БСП какво се случва днес – обвиняват се в лъжи и фалшификации на вътрешните им избори“, отчете Борисов.

Премиерът Бойко Борисов участва в тържественото освещаване на манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали. Организатор е Пловдивската митрополия.
Новата постройка беше осветена от Негово Високопреосвещенство митрополит Николай, който донесе от Кръстова гора частица от Светия кръст.

На тържественото освещаване присъства и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Новопостроената сграда на средновековния манастир в кърджалийския квартал „Веселчане“ има поклоннически килии, трапезария, кухня и помощни помещения. Строителството, което държавата финансира с 1 млн. лв., започна преди 3 години.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Славов: Управлението в турбулентни времена има своя цена

Не се отказахме да вземем правилните решения, каза той...

10 часа ago

4 грешки в любовта, които неуверените хора правят

Концентрирате се върху собствените си емоции...

10 часа ago

Лудогорец е шампион на България! Победи ЦСКА и грабна 13-та си поредна титла

Много голове и меле в Разград, Дуа герой с дубъл...

11 часа ago

Фандъкова: Нужно е стабилно управление, диалог и партньори

ГЕРБ-СДС се надяват да върнат хората към гласуването, допълни тя...

11 часа ago
image0 (9K)