Борисов разговаря със Заев за по-активна работа по транспортната инфраструктура

Българският премиер каза, че е изтъкнал важността на Коридор №8 за целия континент и необходимостта страните, които не ползват еврофондове, да бъдат подпомогнати финансово

[ad id=“263680″]

Телефонните разговори и важни международни срещи на премиера Бойко Борисов продължават с подчертана интензивност.

В деня на обсъждането на вота на недоверие към правителството в Народното събрание, Борисов се срещна с посланика на Русия у нас Анатолий Макаров, а след това проведе телефонен разговор с министър – председателя на Сърбия Ана Бърнабич. През последния час българският премиер е разговарял и с македонския си колега Зоран Заев.

През това време, опозицията в парламента открито го нарича „страхливец“, заради отказа му да се яви в парламента.

Бойко Борисов и разговарял с премиера на Македония Зоран Заев за активизиране на работата по изграждането на транспортната инфраструктура на Балканите, съобщиха от правителствената информационна служба.

[ad id=“218001″]

Борисов посочи, че при срещите си в Страсбург е поставил въпроса за свързаността като първа стъпка за интеграцията на страните от региона, която може да бъде направена още докато държавите се подготвят за членство.

Българският премиер каза, че е изтъкнал важността на Коридор №8 за целия континент и необходимостта страните, които не ползват еврофондове, да бъдат подпомогнати финансово.

[ad id=“218548″]

Бойко Борисов посочи също, че е възложил на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да следи лично хода на реализацията на жп-линията между София и Скопие – проект, чието значение беше изтъкнат и от много жители на Струмица по време на съвместното заседание на правителствата на България и Македония.


image0 (9K)