Борисов разкритикува Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев

Борисов разкритикува Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев

На извънредна среща с депутатите на партията си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини лидерите на „Демократична България“ Христо Иванов и на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, че са отсъствали от пленарната зала в парламента, точно когато се е гласувала съдебната реформа. Повод за коментара му са гласуваните на първо четене промени в НПК с механизъм за контрол върху главния прокурор.

Още по темата

27 яну 2023 13:25

7

„Какъв факт е това, че когато ще гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов го няма в залата да направи кворума? Господата Кирил и Асен ги няма в залата. Целия ден… Извинявайте! И някои водещи да изпадат в истерия и да правят Добрев виновен, че тях ги няма, няма да го допускаме повече. Лъжите им и фантасмагориите им – аз къща в Барселона не съм имал, чакам с нетърпение испанците да се произнесат, ако не са се и произнесли вече, нито съм имал кюлчета. Чакам с нетърпение това да се случи“, каза Борисов, цитиран от БНТ.

„ГЕРБ – виновни за правосъдната система? Да, да, затова и Кирил, и Асен, и Христо Иванов ги нямаше и не направиха кворума. Съжалявам, бяхме само 67. Другия път ще бъдем 105. Нали ние ще им работим, а те ще ходят по кръчмите и по парапетите да се забавляват. Сега, извинявайте, голяма грешка, признавам. Вместо да им оставим да си се разхождат, да си свалят материали от медиите. Другия път ще сме повече депутати след изборите и вече това ще могат да правят. Съжаляваме, че тоя път така се получи, на сутринта ще го гласуваме, както го направихме, но вечерта, умисълът им – едва ли не ГЕРБ провалили кворума. Представяте ли си наглост, бе?“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов Асен Василев и Кирил Петков са забогатели с между 800 млн. и 1 млрд. евро заради посредничеството за оръжие с Украйна, като от 5 млрд. в посредниците са отишли 20%.

Браво, че сте го правили, лошо е, че сте лъгали, заяви Борисов за помощта с оръжие на Украйна. Той коментира, че статията във вестник „Ди Велт“, че България е помагала на Украйна с оръжие при правителството на премиера Кирил Петков, е много хубава. Ако тогава имахме официален договор, щяха да са действително герои, само че те станаха партия на посредниците на горивата и оръжието, каза Борисов.

„Защо допуснахме да има посредници между нас и нашите братя украинци, защо дори не ги дарихме и да сме там, където са всички бели държави и до осъдим режима на Путин, с действия“, попита Борисов.

Сега „Ди Велт“ и другите медии в България щяха да кажат браво на България и тогавашното правителство, браво на българския парламент и политически отговорните партии, които от първия ден на войната сложиха украинското знаме, посочи лидерът на ГЕРБ. Браво, че сте го правили, лошо е, че сте лъгали, каза Борисов.

 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)