Борисов сензационно за Тръмп и визите за българите за САЩ!

Американският президент Доналд Тръмп е поел ангажимент визите за българи за САЩ да отпаднат в най-скоро време. Това каза пред журналисти в Мюнхен премиерът Бойко Борисов. „Той даде мъжката си дума“, посочи премиерът.

Припомняме, че преди дни и преводачът на срещата между Тръмп и Борисов заговори за падане на визите за САЩ за българи.

„Да видим как ще се развият изборите в САЩ. Ако той бъде преизбран, със сигурност процесът със свалянето на визите ще го довършим докрай. Просто пое мъжка дума. Неслучайно в момента изпраща хора на най-високите си позиции в тази сфера“, заяви Борисов и подчерта, че вече втора година с Канада нямаме никакъв проблем по този въпрос.

Премиерът обяви също, че България е готова веднага да инвестира в изграждането на трети мост на река Дунав. „Смятам, че е крайно време да излезем от добрите пожелания и помпозните срещи. В този момент казвам, че България е готова да вложи пари в изграждането на трети мост на река Дунав“, заяви министър-председателят.

„Готови сме да инвестираме и това да бъде нашият дял. Интерконекторите ги правим и тази година трябва да станат готови. Така че нека да спрем да си говорим пожелателно и да действаме. Пак повтарям – България е готова за трети мост на Дунав, дали ще е 50-100 млн., ние сме готови да участваме“, категоричен бе Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2676360565925330/

По думите му страната ни е търсена за инвестиции. „Говорих и с президента на Молдова, с премиера на Армения и с кой още… изгубих им поредността. Но те се интересуват от инвестиции от страна на България, те ни търсят за инвестиции. В тези страни има доста български фирми и така много други възможности се откриват“, подчерта Борисов.

Той се спря и на перспективата на страните от Западните Балкани към присъединяване към ЕС.

„Цяла Европа иска да даде перспектива на Западните Балкани, но колегите не разбират колко важен момент е това. В случая вътрешните партийни борби нямат значение. С тъга го казвам и силно се надявам да са ме разбрали“, заяви Борисов.


image0 (9K)