ИЗБРАНИ

Борисов ще предложи друг да го смени на поста премиер с мандата на ГЕРБ

„Винаги съм считал, че обединението прави силата, не е редно като президента Радев да разделям нацията и затова аз няма да съм кандидатът за премиер, а ще предложа друг министър-председател с много ясна европейска и натовска ориентация.“ Това обяви премиерът Бойко Борисов във Велико Търново, научи ЗАРАТА от пресцентъра на МС.

Борисов изтъкна, че в новия кабинет, който ще бъде предложен от поставената на първо място от избирателите политическа сила, ще има както приемственост, така и обновление. Борисов беше категоричен, че е изключително важно да се подходи с отговорност към съставянето на ново правителство, особено с оглед на продължаващата пандемия и тежките социално-икономически последици от нея.

Премиерът Борисов обърна внимание, че като политик, който вече десетилетие активно участва в европейската политика, може да даде примери как в другите европейски държави никой не плаши със служебни правителства, носещи репресии и страх. Според Борисов въпросът дали някой го е страх от служебен кабинет показва, че има съмнения дали той ще бъде демократичен. „Защо една политическа партия трябва да се страхува и кой иска да ни страхува, защо да ни страхува, народът се поизнесе за всичките им лъжи и манипулации“, добави Бойко Борисов.

Той посочи, че политическите партии трябва да проявят мъдрост и отговорност и тези, които могат да съставят правителство, не трябва да дезертират. „Нека да минат емоциите, да си излеят омразата, но след това да погледнат отговорно, а не да се поддават на низки страсти“, призова Борисов. Премиерът обърна внимание, че има дефицит на кадри и на хора с визия и по тази причина е важно да се подходи отговорно към управлението на държавата.

Бойко Борисов изтъкна, че настоящото правителство е изпълнило управленската си програма и напомни за постигнатото в сферата на доходите, инфраструктурата и големия успех на България с приемането й в чакалнята на Еврозоната и в Банковия съюз. „Ние можем да покажем какво сме направили“, отбеляза министър-председателят по време на посещението си във Велико Търново. Днес правителство отпусна 2 млн. лева за основен ремонт и реконструкция на Старата митрополия във Велико Търново. Митрополията е с голяма историческа стойност за града. Великотърновски митрополит Григорий, че подкрепата на правителството е изключително навременна и необходима за реставрацията на митрополията, съобщава още пресцентърът на МС.

„Онзи ден слушах въпросите ви, дали ни е страх от служебно правителство. Ако се задава такъв въпрос означава, че няма вяра в демокрацията и политическите партии не са проявили мъдрост. Тези, които са избрани, нямат правото да дезертират, подерта Борисов във Велико Търново. Премиерът коментира и появата на партия „Има такъв народ“ на политическата сцена.

„Всеки има стил на работа, избрали са този стил, и мога да кажа, че навсякъде, където се появиха подобни политически партии, станаха първа политическа сила, а у нас ние отново сме първи. Спомнете се в Би Ти Ви колко години се даваше трибуна за тежък хейт по мен. Никак не е случайно появяването на му политическата сцена и резултата му“, каза Борисов за Слави Трифонов.

„Сега бяха изборите, за какви предсрочни говорите? Харчете си парите, щом искате, вместо да правите болници. Нали изборите са честни и прозрачни?!

Аз съм европейски възпитаник над десетилетие и нищо не е договорено, когато нищо не е договорено, затова в развитите държави няма служебни правителства и не се плашат със служебни правителства“, коментира още той.

Борисов коментира и промените по върховете на ГЕРБ и заяви, че има много градове, от чиито кметове не е доволен заради резултатите на партията му. По думите му той прави анализ и ще има такива промени, визирайки ккета на София Йорданка Фандъкова и кмета на Бургас Димитър Николов.

„Мисля, че градовете, в които бяхме най-успешни, сега имаме по-различни резултати и анализирам този процес. Имаме резултати, които не ме задоволяват – милиарди инвестиции се направиха в София, например, в Бургас – също.. Там какво ли не се направи, а резултатите са лоши, значи някъде партията бърка. Една Стара Загора, Бургас – няма нещо, което да не е направено и там резултатите ни с Трифонов са най-близки и ще го анализираме.

Не съм свалил доверието нито от Фандъкова, нито от Митко Николов, но трябва да се направи анализ – защо с най-много направено и изпълнено, имаме такъв резултат, може би не сме обяснили правилно и не сме били достатъчно активни. Но ето, Перник, Благоевград, където на местните избори загубихме, сега сме първи. В един Плевен начело с проф. Горчев сме първи, Видин, Монтана- също“, отчете още премиерът и не скри, че резултатите от анализа му ще станат ясни скоро.

Премиерът Бойко Борисов е на посещение във Велико Търново. Той е придружаван от кмета Даниел Панов, здравният министър Костадин Ангелов и финансовият Кирил Ананиев.

На заседанието на Министерски съвет, правителството отпусна 2 000 000 лв. за основен ремонт и реконструкция на Старата митрополия във Велико Търново. Митрополията е с голяма историческа стойност за града.

„Ние можем да покажем какво сме направили. Нека се види какво могат и другите“, заяви Борисов.

По програмата всичко успяхме да свършим, вдигнахме БВП на страната, даже и преизпълнихме това, което си бяхме поставили за цел.

Благодарение на това успяхме да вдигне доходите, на изключително важни агенции, осигурихме средства за лекарства, за болниците отпуснахме средства. Влязохме в чакалнята на еврозоната. Строи се „Хемус“, „Струма“, „Европа“ и то с много бързи темпове.

По-рано в Министерския съвет Борисов каза следното:

„Българският избирател категорично постави ГЕРБ на първо място и затова ние отговорно ще подходим при нашето предложението за съставяне на правителство. Ситуацията с пандемията остава тежка в света и ние действаме разумно. Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук. Ето какво още заяви премиерът:

Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те са страхуват от демокрацията. Един служебен кабинет има ролята да организира честни избори.

Изборите, които се проведоха у нас бяха прозрачни и добре организирани. Това е становището на международните наблюдатели от ОССЕ. Страховете, които се опитваха да наложат нашите опоненти, че ние ще опорочим вота или ще направим нещо незаконно и недопустимо, отново останаха една голяма лъжа.

През последното денонощие оздравелите от коронавируса са повече от новозаболелетие. В други държави има повече заразени, въпреки че ограничителните мерки са много по-строги. В следващите 2 месеца очакваме допълнителните 2,7 милиона ваксини на Пфайзер, които ще получим благодарение на европейската солидарност.“

 

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Звездата ни в планинското колоездене пострада в катастрофа

Изабела Янкова е с травми по ръцете...

8 минути ago

Тази година доброволците преброиха 6240 врабчета

Домашните врабчета са най-много - 5178...

38 минути ago

Тейлър Суифт била „функциониращ алкохолик“ – има ли такова понятие?

Възможно ли е това да не се отрази на живота му?...

48 минути ago

5 трика за прогонване на мухи от дома

Мухите разнасят зарази и бактерии...

51 минути ago

Изпращаме април – най-топъл за последните осем години

Рекордните за месеца 34,7 градуса са измерени в Русе...

един час ago

Биха 14-годишен в двора на селско училище

Нападението е станало в хасковското село Узунджово...

един час ago
image0 (9K)