Ботев (Пловдив) не загуби в Израел

Ботев (Пловдив) завърши 1:1 като гост с Бейтар (Йерусалим) в първия мач между двата тима от втория кръг на турнира Лига Европа. С този резултат възпитаниците на старши треньора Николай Киров увеличиха шансвете си да елиминират съперника в реванша след седмица в Бургас.
Футболистите на Ботев играха с резервния си син екип,тъй кат играчите на Бейтарбяха с цветове в жълто и черно.

[ad id=“232523″]
Домакините наложиха надмощие още след първия съдийски сигнал. В 5-ата минута Етей Шестер стреля, но вратарят Иван Чворoвич парира удара му. Натискът на футболистите на Бейтар бе материализиран в 11-ата минута. Тогава след центриране от корнер стражът на пловдивчани допусна грешка, остана под топката и Тил Хила на празна врата откри резултата за 1:0.
Постепенно футболистите на Ботев се окопитиха и погледнаха по-смел към вратата на израелците. В 22-ата минута Серкан Юсеин стреля опасно, но Борис Клайман изби в ъглов удар.
В 30-ата минута Етей Шахтер отправи коварен удар, но топката мина над вратата. „Канарчетата“ започнаха да атакуват по-опасно и в 33-ата минута Цветомир Панов стреля, но Борис Клайман изби в корнер. Тодор Неделев пропусна да изравни в 34-ата минута, когато след извеждащо подаване на Омар Косоко излезе сам срещу вратаря на Бейтар, но отправи неточен удар.

[ad id=“232523″]
Десет минути по-късно Идан Ведер от израелски там излезе сам срещу Иван Чворович, но вратарят на „канарчетата“ успя да парира удара му. Секунди преди почивката стражът на гостите отрази опасен шут на Ерик Сабо.
Второто полувреме стартира с надмощие на домакините и в 48-ата минута Ерик Сабо стреля, но Иван Чворович улови топката.
„Канарчетата“ отвърнаха с опасна атака в 62-ата минута, когато Виктор Генев стреля, но ударът му бе блокиран от Ерик Сабо, като останаха съмнения, че футболистът на Бейтар е играл с ръка, но съдията не отсъди дузпа.
При ответната атака на домакините Иван Чворович се намеси решително и хвана топката, отправена към намиращия се в опасна близост до него Марсел Хийстер.

[ad id=“232523″]
В 69-ата минута Тодор Неделев стреля неточно. Две минути по-късно Тони Тасев пропусна да се разпише от удобна позиция.
Ботев изравни резултата в 73-ата минута. Тогава Крум Стоянов стреля, вратарят на израелците Борис Клайсман изби топката, но тя попадна в Серкан Юсеин, който прати топката в опразнената мрежа.
След попадението „канарчетата“ заиграха по-уверено и в 84-ата минута организираха опасна атака, но Крум Стоянов стреля неточно.
Две минути по-късно Марсел Хайстер пропусна от чиста позиция.
В 88-ата минута при бърза контра Тодор Неделев не успя да намери излизащия на удобна опозиция Тони Тасев.
В 3-ата минута на даденото от съдията петминутно продължение на редовното време Ерик Сабо стреля, но Иван Чворович хвана топката.


image0 (9K)