Браво! „Черешката на тортата“ без силиконови елементи с ужилени устни, подредени до тъпоъгълници

Прекрасна седмица се заформи в „Черешката на тортата“, коментират в социалните мрежи зрителите на риалити формата. И са прави.

И повечето от тях са категорични, че би трябвало абсолютно всички участващи в предаването да са като тези в настоящата седмица. Основното разбира се е да готвят без чужда помощ – та нали това е идеята, освен доброто прекарване на времето за една вечеря?

Зрителите се нагледаха на разни силиконови елементи с ужилени устни, подредени до тъпоъгълници, на които имаше опасност изкуствените нокти да паднат в някоя от тенджерите. Масово феновете на предаването се молят продуцентите да не превръщат обичаната от тях „черешка“ в „Биг брадър“, където в последните сезони изоболстваше от подобни екземпляри.

Но да се върнем към участниците, които станаха част от семейната седмица и балканската кухня, зададена като тема от журирашия шеф готвач Манчев, който даде и задължителния акцент – ястие с пуешко месо.

В понеделник първи посрещнаха гости младата двойка Наум Шопов и половинката му Теа, като характерно за тяхното представяне беше симбиозата между тях и ако някой си е мислил, че Наум е млад, красив, известен и надали може да готви… е, той и тя опровергаха всички хейтъри.

Във вторник масата подредиха Александър Сано и неговата Нели, които са заедно от 12 години и определено са се научили как да стиковат характерите си, а и уменията си в кухнята. Дописаното след години стихотворение, изрецитирано от актьора за неговата любима, разчувства гостите, а зелевите сарми с пуешко направо ги разплака.

И дойде денят на лежерния Дичо и хрисимата Карина да сготвят своите „вегетариански“ рецепти. Употребяваме кавички, защото още в първия ден двамата афишираха различния си начин на хранене, в което не присъства месо, а се оказа, че през тази седмица и си хапват месце, и чудесно знаят как да го сложат в гозба. Популярният певец показа чудесно чувство за хумор, беше на позиция във всички етапи на готвенето, а нежната Карина почти незабележимо се справяше със задачите, включвайки се успешно като надеждно рамо на своя Шеф. И Дичо извади ракиите! 10 вида, коя от коя по-отлежали… Но истинската „черешка“ на вечерта дойде, когато до рок динозавъра един след друг седнаха двама млади таланти с китари, които разчувстваха гостите.

Наред в четвъртък да влязат в кухнята са актрисата и балерина Василена Винченцо и нейният любим Калоян Добрев, който е шеф готвач и в този ден от тях се очакват кулинарни вълшебства. В момента Калоян работи в Hilton Amsterdam. Преди това е бил при шеф Манчев в ресторант „Кактус“, заместник-главен готвач в Holliday Inn София, както и в „Happy Bar & Grill“.

Със съдийската свирка на Любе Спасов, под зоркото око на съпругата му Дафинка, в петък ще бъде сложен краят на тази семейна седмица в „Черешката на тортата“, която зрителите толкова харесаха. След ситната цедка на шеф Манчев кой ли ще спечели плакета? (Припомняме, че в 14-ия сезон на предаването, който тече сега, той също поставя оценки).


image0 (9K)