Бранимира Маркова: Катрин Тасева за пореден път показа, че е един много добър състезател

Селекционерът на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално жени Бранимира Маркова  заяви, че е доволна от представянето на Катрин Тасева и Невяна Владинова в многобоя на Световната купа в София.
Тасева спечели бронзов медал, а Владинова остана осма.
„Много съм доволна от момичетата. Катрин Тасева за пореден път показа, че е един много добър състезател, демонстрира една завидна психика, успя в два поредни дни да изиграе и четирите си съчетания много добре“, каза Маркова.
„Невяна стартира много добре в първия ден, но днес за съжаление допусна грешки. Отдавам ги на това, че тя наистина тренира и е в страхотна форма. Световната купа в София е най-емоционалното състезание за нас, а тя много искаше да се представи много добре и може би малко се пренави“, добави Маркова.
Тя коментира още, че не се планират големи промени в съчетанията на гимнастичките.
„Световните купи са всяка седмица. Във вторник вечерта пътуваме за Ташкент, така че засега големи промени в съчетанията няма да има. Но ние ежедневно коригираме по нещо мъничко. За мен е много важно, че Катрин след всяко състезание успява да покаже подобрение в играта си и смятам, че тя има самочувствие“, каза още Бранимира Маркова.


image0 (9K)