Братята, пребили военния във Войводиново, отърваха затвора

Борис и Асен Пакетови се признаха за виновни за побоя над 33-годишния ефрейтор Валентин Димов във Войводиново. Те се споразумяха с прокуратурата за условни присъди за причиняването на средна телесна повреда.

По-малкият брат Борис Пакетов, който е роден през 2001 година, получи 1 година условна присъда с 3 години изпитателен срок. На батко му, 22-годишния Асен, който има дете, присъдата е 3 години условно с 5 години изпитателен срок, съобщава Trafficnews.

Димов, който е военен в Специализираните сили, бе пребит на 6 януари заради забележка на улицата, а вследствие на това лежа в болница.

Братята Пакетови прекараха 3 месеца в ареста, а утре сутрин ще бъдат освободени. Прокуратурата обоснова споразумението с чистото съдебно минало на двамата, трудова ангажираност, както и факта, че двамата са изразили съжаление и са признали вината си. Тези смекчаващите вината обстоятелства бяха приети и от съдебния състав, който одобри така постигнатото споразумение.

В присъдата на Пакетови има определена и пробационна мярка – периодични срещи с пробационни служители в следващите 3 години.


image0 (9K)