Покъртителната история на една българка, която отива да работи в Италия и забременява

Властите в Италия буквално са спасили българка от робство.

35-годишната Марина Маркова от Плевен се измъкнала на косъм от лапите на търговци на бебета в град Чериньола.

„Живеехме в колиба. Работех бременна на поле за аспержи по 15 часа на ден. Мислех, че ще си умра като куче“. Така Марина описва кошмара, в който е живяла в продължение на 5 месеца, цитирана от „Телеграф“.

[ad id=“263680″]

През февруари миналата година нейна позната я убеждава, че ще печели по 10 евро на час във ферма за броколи. На пръв поглед офертата изглеждала идеална. Работодателите предлагали трудов договор, добре обзаведени къщички с пералня и телевизор.

„Всъщност ни закараха в пустошта. Домът ни се оказа колиба с изгнили дюшеци. Пълна мизерия“, разказва Марина. Работата също се оказва лъжа.

„Казаха ни, че в момента няма зеленчуци, че няма работа за нас. Спестяванията ни свършиха и се принудихме да връзваме лозови насаждения за жълти стотинки“, спомня си българката.

Накрая се отваря възможност на нива с аспержи за 5 евро на час. Докато превива гръб на полето, Марина разбира, че е бременна от своя български приятел, който също е с нея в Италия. Българката има две деца от предишния си мъж. Новината я шокира, защото лекарите са я предупредили, че трудно ще забременее и вероятно няма да може да износи бебето.

Поради това решава да сподели с италианските си хазяи за бременността си. Моли ги да я свържат с лекар. Когато разбират, че чака дете, отношението им се променя.

„Ходехме да си пазаруваме в града само с тяхно одобрение“, разказва Марина. Бараката и нивата стават нейният живот.

Най-страшното идва, когато на приятеля й му се налага да се завърне в България. Италианецът Лиси, който е собственик на имота, където е настанена, заедно с негов приятел отиват при нея в бараката.

„Знаеш ли колко семейства в Италия си нямат дете? Биха дали между 150 000 и 300 000 евро за бебето ти. Ще си уредиш живота“, убеждават я те. Българката отказала, но започнала да живее в страх. Не спирала да мисли как да се измъкне от капана.

[ad id=“225664″]

С помощта на фондация Марина се свързала с друга българка, която от години живее в Италия и работи за карабинерите (жандармерията). Те действали светкавично. Организирали акция за спасяването на българката. Извели я от колибата, след което прекарала три дни в участък на карабинерите. Нощувала там, давала показания. Накрая дошла щастливата развръзка. Бременна в шестия месец, Марина била върната с автобус в България. Сега с нейния приятел Красимир се радват на своето момиченце. Италианецът Лиси и приятелите му, които искали да вземат детето на Марина, са подсъдими.

telegraph.bg


image0 (9K)