Брилянтната актриса Шевал Сам в ролята на Ендер, още на 14 пожелала бъдещия си съпруг

Брилянтната игра на актрисата Шевал Сам в ролята на Ендер, е една от причините сериалът „Опасно изкушение“, който се излъчва в българския ефир, да бъде с толкова висок рейтинг.

Неслучайно и напълно заслужено тя получи през януари 2020 наградата за най-добра актриса за това свое превъплъщение в „Забранената ябълка“ – теленовелата е популярна и с този превод на заглавието.

В „Опасно изкушение“ Ендер е като луда с картечница – на всички фронтове срещу Йълдъз

Макар персонажът, който играе актрисата да е на коварна и зла жена, интригантка и интересчийка, несъмнено Шевал Сам придава изключителна класа на героинята си и нотка на превъзходство, което искат-не искат, всички останали отчитат.

Нека ви запознаем с кратка информация от биографията на Шевал Сам:

Тя е родена в Истанбул през 1973 година на 11 ноември. Цялото ѝ име е Тюрк Дениз Шевал Сам. Тя е дъщеря на певицата Леман Сам и музиканта Селим Сам. Семейството ѝ по това време живее в бедния квартал Етилер, който е в покрайнините на града. Въпреки това не може да се каже, че те са били в недоимък. Когато бащата напуска семейството,Шевал е само на шест, а по-голямата ѝ сестра – на осем, но майката дава на двете момичета добро образование. Шавал иска да продължи в областта на изкуството и влиза в строителен лицей със специалност „реставрация“. Следва факултета по изобразително изкуство в мармарския университет. Била е многообещаващ художник…

Но веднъж отива в телевизията със свой приятел и в коридора я вижда режисьорът на една от програмите, който я кани в шоуто си. Оказва се, че освен завладяващ външен вид, Шавал има и много красив глас. Така кариерата ѝ влиза в ново русло. И тя е блестяща. Навсякъде пред камерите. Продължава с реклами и тогава идват предложенията за роли в сериали. Дебютът ѝ е в „Супер татко“ 1993-1997.

След това се пробва в комедийна теленовела, после и като продуцент, понякога „откъсва“ от киното големи периоди за пеене. Прави албуми, записва дискове, като най-необичайният е Tango, който е записан без електронни инструменти.

На 14 години се запознава с 23-годишния футболист Метин Текин, обявен за красавец. Тя го интервюира за училищния вестник, след което го кани на вечеря, но той ѝ казва, че ще приеме поканата ѝ, когато тя порасне. През 1993 с него сключват брак. Имат един син, роден през 1997, а през 1999 се развеждат. От 2008 г. певицата и актриса Шевал Сам е във връзка с музиканта Сарп Маден.


image0 (9K)