Британската жълта преса изгонила Меган от Острова

Меган Маркъл разкри пред приятели истинската причина да се откаже от кралските привилегии и да се премести в САЩ, пише The Daily Mail.

Източникът на изданието от обкръжението на бившата актриса твърди, че тя не е могла да понесе тормоза, на който е била подложена от страна на британската жълта преса.

„По думите й, медиите са се отнасяли с нея несправедливо, обвинявали са я за всичко, дори и за начина, по който е докосвала корема си, докато е била бременна“, казва той.

Съпругът й принц Хари също си имал причина да не харесва таблоидите. Според него именно те са виновни за смъртта на майка му.

Хари многократно се е оплаквал на кралица Елизабет II и на принц Чарлз за тормоза, на който е подложена половинката му, но така и не дочакал помощ от тях.

„Тя казва, че никой не е приемал оплакванията му сериозно“, казва информаторът. „Те нямаха друг избор, освен сами да се заемат с решението на този проблем“, добавя той.

Според Маркъл, кралското семейство не би толерирало подобно отношение към Кейт Мидълтън. „Ако Кейт беше подлагана на постоянни критики, никой нямаше да се примири с това. Политиката към пресата щеше да бъде преразгледана, а медиите, които я атакуват – закрити“, добавя източникът.

Бившата актриса била убедена, че това се дължи на факта, че още от самото начало никой в Бъкингамския дворец не я харесвал. За разлика от Кейт, която се радва на подкрепата на кралицата още от самото начало.

Сега, както твърдят приятелите й, единствената й опора бил принц Хари. Между другото, самият той в една от публичните си изяви посочи лошото отношение на медиите към Меган като една от причините за отказа им от кралските си задължения и преместването им в САЩ.

Междувременно, миналата седмица се състоя първото заседание по делото на херцозите на Съсекс срещу четири британски издания, сред които и The Daily Mail. Към въпросния таблоид Маркъл има специално отношение заради личното писмо до баща й Томас, което медията разпространи.

За да спечели съдебната битка, съпругата на принц Хари е събрала блестящ екип. В него влиза и адвокатът Дейвид Шерборн, който веднъж защитаваше принцеса Даяна в съда.

Херцогинята признава, че никой в кралското семейство не е останал изненадан от решението й да започне дело срещу изданията.

jenata.blitz.bg


image0 (9K)