Британски министър: Не е правилно българите да са с повече права от хората от Бангладеш

“Не е правилно хора от България и Словения да идват във Великобритания без никакви ограничения и автоматично да имат права, каквито хората от Бангладеш или Сингапур нямат”, написа британският министър Майкъл Гоув. Той отговаря за Брекзит в британския кабинет и е сред влиятелните политици в управляващата Консервативна партия. Затова мнението му се смята за официална позиция на торите, още повече че е част от статия на Гоув за “Дейли мейл”, в която се очертават бъдещите им управленски планове, ако спечелят парламентарните избори на 12 декември.

Според министъра не е честно хората, идващи от европейски страни, да имат достъп до безплатното британско здравеопазване, докато останалите имигранти чакат около 5 г. и плащат такси, за да бъдат допуснати до системата му.

Консерваторите обещават да реализират Брекзит в края на януари и след това да премахнат преференциалното положение на европейските граждани.

Те планират въвеждането на нова имиграционна система от 2021 г., при която всички чужденци се оценяват чрез точкова система, за да получат виза. Идеята е в страната да влизат само лица, които имат предложение за работа или са приети да следват. Така торите се надяват да прекратят източването на социалната система от хора, които заради свободното движение в ЕС пристигат уж да работят, а след няколко месеца се регистрират за помощи.

Източник: Епицентър.бг


image0 (9K)