Броят на загиналите при кървавата атака в Канада се увеличи

Броят на жертвите при кървавата атака, при която ван се вряза в пешеходци в канадския град Торонто, достигна 10 загинали. Пострадали са 15 души. Това съобщи началникът на полицията в мегаполиса Марк Сандърс.

[ad id=“225664″]

Ванът се качил на тротоара и започнал да блъска пешеходците. Шофьорът му Алек Минасян е задържан. Той е 25-годишен жител на предградието Ричмънд хил.

[ad id=“263680″]

Началникът на полицията на Торонто заяви, че мотивът за нападението все още не е известен. Той уточни, че въз основа на свидетелските показания действията на Минасян категорично изглеждат преднамерени. Сандърс посочи, че полицията няма предишна информация за него. Възможно било той да е психично болен.

[ad id=“236993″]

Канадското министерство на обществената сигурност обяви, че атаката няма връзка със заплаха за националната сигурност на страната.

[ad id=“218001″]

До момента няма информация за пострадали българи, съобщи за bTV Петър Крайчев, консул на България в Торонто. Той предостави и телефон за връзка в консулството – 001 4168 921 738, като призова той да се използва по целесъобразност.


image0 (9K)