БСП-Стара Загора. Как и къде да се запознаем с програма, идеи, личности

ЗАРАТА, както писахме, започва поредица, в която ще предостави информация в рубриката си „Политика“ как и къде да се запознаят гражданите с програмите, идеите, знаковите лица на партиите, преди 11 юли.

Историята на БСП-Стара Загора започва още през 1893 година с учредяване на организация на БСДП в града и региона.

Приемната на БСП е на адрес: ул. „Цар Иван Шишман“ 83.

Фейсбук страници имат както политическата партия на местно ниво –ТУК, така и общинските съветници на БСП – ТУК.

Има и виртуална приемна на общинските съветници –ТУК.

 

Областен председател на БСП в Стара Загора е Румяна Динева. Румяна Динева е повече от 20 години  член на БСП и дългогодишен председател на общинската организация на БСП в Опан. За председател на областното ръководство е избрана на 11 юли 2016 г. на мястото на Васил Самарски.

 

Председател на общинското ръководство е Валентина Бонева. Родена на 4 януари 1960 г. в гр. Стара Загора. Омъжена, има син и внук. Висше образование: АОНСУ – „Управление на идеологическата дейност”, Тракийски университет – „Публичен и педагогически мениджмънт”. Работи в Общински съвет на БСП – Стара Загора. В Общински съвет-Стара Загора е председател на Постоянната комисия по образование, наука и защита правата на децата и член на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания.

 

Един от успехите на БСП в Стара Загора бе изборът на покойния д-р Евгений Желев за кмет на Стара Загора. Той е кмет на Стара Загора (16 октомври 1999 – 26 ноември 2007), министър на здравеопазването (24 април 2008 – 27 юли 2009), народен представител от Коалиция за България в 41 НС (14 юли 2009 – 14 март 2013), член на Националния съвет на БСП до 7 март 2014 г.На 7 март 2014 г. Националният съвет на БСП изключва Евгений Желев от БСП заедно с Георги Първанов, Румен Петков, Росица Янакиева, Ивета Станкова–Пенкова и др., които създават партията Алтернатива за българско възраждане (АБВ).

 

Назначеният от служебното правителство вчера нов областен управител на Стара Загора Иван Чолаков бе избран в Общински съвет-Стара Загора от гражданската квота на БСП.

Според мен, дали представянето на БСП в Стара Загора на изборите на 11 юли ще бъде по-убедително от предишното, в голяма степен зависи от заявката, която ще даде чрез личностите си на първите места в листата, както и от това дали БСП като цяло ще излезе от капсулиращата схема на идеологическо връщане назад и ще прояви куража да тръгне по пътя на съвременна европейска партия, за да привлече периферен и по-млад вот. Старозагорската организация по правило не е от послушните и обикновено акумулира по-интересни и прагматични идеи и поведение.

 


image0 (9K)