Будене посред нощ – ето каква е причината!

Какво означава, ако се събуждате в средата на нощта без основателна причина? Според специалистите хората, които са в състояние на безпокойство по-често не се наспиват добре нощно време.

Според едно американско проучване около 60 % от хората, които са под някакъв стрес, изпитват проблеми със съня си почти всяка вечер.

И така, защо не можете да заспите вечер или защо се събуждате през нощта и не можете да заспите отново?

Според традиционната китайска медицина, в която сънят е високо ценен и е считан за решаващ аспект от нашето физиологично благосъстояние, отговорът на безсънието зависи от конкретното време, в което човек непрекъснато се събужда.

Въз основа на тази идея различните органи на тялото ви стимулират специфични емоции и духовни състояния.

Една теория, използвана от лекарите за обяснение на нашия цикъл на сън, е шен, която описва мисълта, състоянието на съзнанието и умствените функции.

Телата ни са проектирани да следват естествен ритъм и шен следи отблизо това. Предназначено е да остане в латентно състояние през нощта, докато си почиваме, а след това да бъдем бдителни и развълнувани по време на дневните ни функции.

Когато възникне безпокойство през времето, в което трябва да спим, шенът ни е прекалено стимулиран, което води до проблеми със съня.

Ако редовно се събуждате по едно и също време всяка вечер, не пренебрегвайте сигналите на тялото си. В зависимост от това кога се пробуждате, органите в тялото ви се опитват да комуникират с вас.

Ето какво означава, когато се събуждате през нощта по различно време:

Проблеми със заспиването между 21:00 и 23:00 часа – стресирани сте.

В наше време стресът изглежда все по-нормален термин. Постоянно мислим за десет неща наведнъж и се очаква да ги изпълним перфектно. Но когато искаме да заспим вечер, ние заочваме да се сещаме за всичките си ангажименти и отговорности и това ни пречи да заспим.

Източник: Tialoto.bg 

Източник: https://www.dnes.bg/……………….


image0 (9K)