„Буки“ е книга за мистериозното минало и скритите тайни в историята

Историята се пише от победителите, за победените не знаем нищо. От малкото артефакти, стигнали до нас, един ще се окаже безценен. Но в този живот всяко нещо има своята цена, нали? Един ерудит, един археолог, едно престъпление, една красива жена и една котка, забъркват невероятен коктейл от лъжи, скрити истини, подмолни отношения и напрежение, което ескалира всеки миг. Играта е зловеща и човечна.

Бедност, предразсъдъци, комплекси, опонирани от професионализъм, лични отношения и лъскави колекционери потапят мисълта в идеалите на героите. Ако нещо можеше да промени света, то то се крие в древен текст. Ще се намери ли той? Ще се случи ли онова пречупване, което е толкова нужно на всички ни? Ще видим ли коя е скритата истина или историята ще се извърти отново?

Накратко, това е сюжетът на новата книга на Нора Пенева, озаглавена „Буки“. Няколко години след успеха на дебютната си книга – романът „Номер 9“ Нора Пенева е готова с ново вълнуващо издание, което ще зарадва почитателите на художествената литература.

Издателство „Буквите“ издава романа на книжния пазар, а премиерата на книгата ще е на 8 декември.

Откъс от книгата:

Защото смисълът е друг! „Буки“ не е просто за букви, книги или знание. „Буки“ е за Словото! Ама не за моето или твоето слово, а за божественото! Творящото! Живото! Нали знаеш, „и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото“? – Значи „Буки“ е за Бог? – Точно така, момче! Тази буква е най-голямата. Най-силната!

Коя е Нора Пенева?

Нора се занимава с йога от 2008 г., а от 2013 г. преподава. Тя се дипломира в НСА „Васил Левски“ и е лицензиран йога преподавател към Българска Федерация по йога. Според Нора, йога е градивна трансформираща сила, която помага за пълната себереализация на индивида. Нора Пенева е автор на две книги – „Номер 9“ и „Буки“.

https://www.az-jenata.bg/,


image0 (9K)