БФС върна 42 изключени клуба

БФС връща в първенствата 42 клуба, които по време на заседанието на Изпълкома на 23-и март бяха санкционирани с изключване от редиците на футбола. Това съобщиха за БТА служители от зоналните съвети на централата, научи ЗАРАТА.

Четирите зонални съвета на БФС, както и областните съвети, са получили регулярно писмо, че въпросните 42 клуба ще си довършат нормално първенството. В тази група на възстановените са 28 клуба, които не са вписани в регистъра на Министерството на младежта и спорта (ММС), 7 клуба – наказани по чл. 14 и чл. 15 от ЗФВС, които имат в структурите си на управление свързани лица, заемащи позиции и в други клубове.

 

Любопитното е, че има един клуб от Трета лига, който и не е подал коректно документи в ММС и има лица в управата си, които дават финансови средства и на друг клуб. Специално този отбор е получил предупреждение от БФС, че е направил редица нарушения в документите си още през лятото на 2021-а година, но местните хора така и не са взели мерки. БФС ги е допуснал до участие в първенството на добра воля и доверие, но пропуските така и не са отстранени.
Връщат се в редиците на БФС и петте клуба, допуснали или извършили нарушение на различни разпоредби на Устава на БФС, както и двата клуба, неплатили членския си внос.

„Всички тези 42 отбора ще доиграят първенствата си с гратисен период. А през това време БФС ще им помогне да поправят документите си, както и да си попълнят регистрацията към Министерството на спорта“, се казва в писмото на БФС до Зоналните и областните съвети, подписано от Борислав Попов. Мачовете на всички тези отбори през изминалия уикенд на тези отбори бяха отложени. Тези, които обаче бяха изключени по чл. 28, ал. 1, т. 2 от Устава на БФС, за момента са извън футбола.

 


image0 (9K)