БФС глоби „Берое“ с общо 14 000 лева за мача с „Пирин“

БФС глоби "Берое" с общо 14 000 лева за мача с "Пирин"

Снимка БГНЕС

Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наказа „Берое“ с лишаване от домакинство за един мач и с глоби на обща стойност 14 хил. лв. Заради поведението на феновете на тима след мача с „Пирин“ в Първа лига.

Двубоят завърши 1:1, като гостите изравниха с гол от дузпа в 99-ата минута. След края на мача привърженици на „Берое“ влязоха на терена, като се стигна до сблъсъци, при които човек от спортно-техническия щаб на тима беше ударен.

Лишаването от домакинство е за „навлизане на публика на пистата, спиране на играта с последствия“, като клубът е наказан с 5000 лв. Отделно „Берое“ ще трябва да плати общо четири глоби по 2000 лв. – за хвърлени предмети, за лица, присъстващи в тунела, които не са вписани в протокола, за неспазване на изискванията за охрана и за хвърлени предмети с последствие и без нараняване, като за последното клубът е с предупреждение за лишаване от домакинство за още един мач.

За обидни и нецензурни скандирания клубът е наказан с 1000 лв.

Нахлуването на феновете на „Берое“ е втори такъв случай в Първа лига в последните седмици. На 19 май привърженици на „Ботев“ (Пловдив) влязоха на терена и съблякоха част от футболистите след загубата от „Локомотив“ (София).

 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)