Бъдещите младоженци в Стара Загора вече могат да запазят дата за брак онлайн

Бъдещите младоженци в Стара Загора вече могат да запазят дата за брак онлайн

Община Стара Загора внедри електронна система за резервация за сключване на граждански брак. Онлайн услугата е вече достъпна на сайта на общинска администрация и е активна денонощно и целогодишно. Бъдещите младоженци могат да се възползват от всички предимства на дигитализирането, като имат възможност лесно и бързо да проверят за свободен ден и час от всяко мобилно устройство, което е свързано с интернет, независимо в коя точка на света се намират. Резервацията се състои от 7 стъпки, а времето за направата й е не повече от 5 минути. На посочената електронна поща двойките ще получават и подробна информация за всеки завършен етап на резервацията, служебна бележка и необходими документи.

Електронната система позволява да се подават заявления за така предпочитаните през последните години изнесени ритуали, като може да се избира мястото за тяхното провеждане. Включена е и опцията голямото „Да“ да се каже в общинската ритуална зала.

Плащанията на таксите може да се осъществят на място или онлайн чрез банкова карта на работещия виртуален ПОС терминал. Като гаранция за сигурност услугата е и изцяло GDPR съвместима, осигурявайки на потребителите най-високо ниво на обработка и съхранение на личните им данни.

Резервационната система е важна част от нововъведенията, които Община Стара Загора реализира в изпълнение на програмата на кмета Живко Тодоров за създаване на повече електронни административни услуги. Сред основните предимства на платформата са съкращаването на физическите посещения и чакането на опашка, както и оптимизиране работата на администрацията.

Продуктът е създаден от дигиталната агенция ORM.BG и отговаря на всички принципи за ефективност, отзивчивост и иновации, и предоставя на влюбените двойки възможност да направят най-добрия избор за своя специален ден и да го превърнат в най-романтичното изживяване.

(СН)

Публикувано с изричното съгласие на https://starozagorskinovini.com/ .


image0 (9K)