Българин е арестуван в Гърция за трафик на бебета

Още една брънка на международните вериги за търговия с деца на български ромки попадна в ръцете на гръцката полиция. Новородените се продават веднага щом се родят на бездетни гръцки семейства, които плащат в злато за заветния „ангел”.

Акцията протече в град Лариса, където преди няколко години беше разкрит шокиращия случая с красивата малка Мария със сини очи, продадена от българските си родители на гръцка ромска двойка и използвана за получаване на помощи, като едновременно я бяха принудили да проси. Между арестуваните е идентифициран мъж, издирван като член на едно от пипалата на веригата, за който има издадена заповед за незаконни осиновявания в Гърция, съобщава „Труд“.

Според проверка на неговите данни заповедта, висяща срещу него, се отнася до престъпления за посредничество при осиновяване с цел печалба, както и за сформиране на банда. На база наказателното дело, което все още стои отворено срещу него, прокурора на Лариса, издаде заповед за задържането му. Дни по-рано на 5 август, 48-годишна българка беше арестувана на ГКПП „Кулата”- „Промахонас” от полицията на отдела за паспортен контрол, която се опита да напусне страната, срещу която също виси европейска заповед за арест за трафик на бебета.

 


image0 (9K)